(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Perníkový adventní věnec a perníčky-po upečení hned měkké :-)

Potřebné ingredience
Můj první adventní věnec z perníku. Perníčky jsou po upečení hned měkké :-) 140g práškového cukru, 2 vejce (+1 vejce na potření), 100g Hery, 2 lžíce medu, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, 400g hl.mouky BÍLKOVÁ POLEVA- 1 bílek, 150g moučkového cukru-podle potřeby můžeme přidat cukru více.
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem,medem,perník.kořením a herou.Do utřené směsi vmícháme mouku s jedlou sodou.Zpracujeme v hladké těsto.
Z těsta vyválíme silnější plát a vykrajujeme různé tvary.
Vykrojené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem.Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních do zlatova.
Vychladlé zdobíme bílkovou polevou.
Z těsta vyválíme silnější plát a vykrajujeme různé tvary.
Vykrojené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem.Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních do zlatova.
Vychladlé zdobíme bílkovou polevou.

perníčky

.

.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé