Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KVASNIČKA-vaječná drožďová pomazánka

0.0
KVASNIČKA-vaječná drožďová pomazánka

Potřebné ingredience

1cibule, 5plátků anglické slaniny nebo pár koleček salámu, kmín, půl kostky droždí, 4vajíčka, sůl, pepř, stroužek česneku, plátek másla

Postup přípravy

Na oleji osmahnu na kostičky nakrájenou cibuli, přidám angl.slaninu nebo salám též na kostičky a osmahnu, posypu troškou kmínu. Když je osmahnuto, rozdrolím kvasnice a trošku ztlumím oheň, ať neprskají. Nejdříve se rozlijou a potom srazí-tím jsou hotové. Vyliju vajíčka a udělám vaječinu, kterou na konec osolím, opepřím, přidám rozdrcený stroužek česneku a kousek másla tak, aby vaječina byla pěkně vláčná, nikoliv sraženina.

tohle potřebujeme, zapomněla jsem tam přiložit cibuli :-)). Ty kvasnice dávám celé na 5 vajec, na 3vajíčka půlku.

Na oleji nechám zesklovatět na kostičky cibulku, přidám na kostičky salám nebo anglickou slaninu, nakonec trošku kmínu.

Rozdrolím kvasnice, ty se rozpustí a pak se srazí-tím jsou hotovy

Vajíčka mám předem rozťuknuté v hrníčku, ve kterém mám nasypanou i trošku soli. Vyliju na pánev a lehce míchám, spíše čechrám a oddělávám od pánve, nemíchat dokola, nebude to ono. Do hotové vaječinky-kvasničky přidat plátky másla, tolik, aby byla vaječinka vláčná a 1-2 stroužky česneku, zamíchat a mazat na chleba. U nás obrovská pouchotka, každou neděli na snídani :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaHovor 16. 11. 2008, 8:24
Tak právě jsme ji dojedli - je fakt výborná |:o) . Ještě jsme si nahoru nakrájeli pórek. Fakt mňamka - moc díky za inspiraci - to máslíčko, to krásně zjemnilo. (L)
KLAKLA 22. 11. 2008, 16:01
@JanaHovor díky (Y), my ji máme každou neděli na snídani už od mala ;-),taťka tam někdy přidá i papriku a rajče, taky je to dobré :-p. Jsem ráda že vám chutnalo. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie