kachna
Potřebné ingredience
???
Postup přípravy
děvčátka moje zlatý,pomozte,co jiného s kachnou než klasiku??? táta mi je nakoupil a už nám nechutná pečená se zelím :-(( díky za rady a inspiraci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajaj77
(upraveno)
9. 1. 2008, 7:49
http://www.3klik.cz/info/mraveniste-cz-news/kachna---originalni-recepty-gurmany.html
aero-orion
(upraveno)
8. 1. 2008, 23:44
* Kachna na pomerančích Tímto lahodným pokrmem se pyšní čelní místa jídelních lístků ve špičkových francouzských restauracích. A přitom je tak snadný na přípravu. Nakyslé pomeranče sehrávají s karamelem a neodolatelně voňavou pečínkou skutečnou serenádu slasti. Nenechte si ji pro sebe – hosté se do Vás zamilují! Porce pro : 4 osoby Příprava: 20 minut Doba vaření: 1 hodina, 30 minut Ingredience: * dvoukilová kachna * 2 mrkve * 1 cibule * tymián, bobkový list * 1 rajče * sůl, pepř * 50 gramů másla * sklenička bílého vína * 1 polévková lžíce hladké mouky * 6 pomerančů * 6 kostek cukru 1/2 skleničky vinného octa Co s tím: * Kachnu osolte zvenku i zevnitř. V hlubokém kastrolu rozpusťte máslo a opečte ji. * Když je ze všech stran zlatavá, vyndejte ji z pekáče a vložte do něj očištěnou mrkev pokrájenou na tenké plátky, na proužky nakrájenou cibuli, rozčtvrcené rajče. Okořeňte tymiánem, přidejte bobkový list, osolte a opepřete. * Po čtvrt hodině zalijte směs sklenkou vína a nechte 5 minut povařit. Pak obsah kastrolu poprašte moukou a vraťte do něj opečenou kachnu. Dejte si pozor, abyste ji nepřepekli! * V mezičase rozpusťte v rendlíku cukr s jednou lžičkou vody a vytvořte z něj světlý karamel. Přidejte do něj vinný ocet, šťávu z pomerančů a na kousky nasekanou kůru. Nechte několik minut povařit. * Kachnu naservírujte na mísu a zalijte ji karamelovo-pomerančovým sosem. Typ pro fajnšmekry: Kuchařští mistři doporučují kachnu během pečení pokapat koňakem a likérem cointreau.
savena
(upraveno)
9. 1. 2008, 7:36
@aero-orion
moc vám děkuju,sliny se sbíhaj
aero-orion
(upraveno)
9. 1. 2008, 9:25
@savena
není zač Jani, tuhle jsem dělala a je suprová Přeju dobrou chuť Zdenka
aero-orion
(upraveno)
8. 1. 2008, 23:42
Jěště koukněte sem. http://www.recepty-online.cz/drubezi-maso/kachna-na-pomerancich.html
savena
(upraveno)
9. 1. 2008, 7:35
@aero-orion
supr.děkuju moc
Marcela 1980
(upraveno)
8. 1. 2008, 23:00
Jano ja z kachny delala v sobotu vinikajici rizoto.
savena
(upraveno)
9. 1. 2008, 7:35
@Marcela 1980
rizoto milujem
bernadetta
(upraveno)
8. 1. 2008, 13:05
http://www.recepty-online.cz/pivni-recepty/kachna-na-pivu-s-nadivkou.html http://recepty.ekucharka.cz/kachna-po-portugalsku/ http://recepty.vareni.cz/medova-kachna/ http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28613 http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28581 http://www.recepty-online.cz/drubezi-maso/kachna-s-jablky.html http://recepty.vareni.cz/stavnata-kachna/
savena
(upraveno)
9. 1. 2008, 7:34
@bernadetta
moc děkuju
Jitule64
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:25
Co ji vykostit, potřít nádivkou, zabalit a upéct roládu?
savena
(upraveno)
9. 1. 2008, 7:34
@Jitule64
paráda,díky