Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

kachna

0.0
kachna

Potřebné ingredience

???

Postup přípravy

děvčátka moje zlatý,pomozte,co jiného s kachnou než klasiku??? táta mi je nakoupil a už nám nechutná pečená se zelím :-(( díky za rady a inspiraci

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aero-orion 8. 1. 2008, 23:44
* Kachna na pomerančích Tímto lahodným pokrmem se pyšní čelní místa jídelních lístků ve špičkových francouzských restauracích. A přitom je tak snadný na přípravu. Nakyslé pomeranče sehrávají s karamelem a neodolatelně voňavou pečínkou skutečnou serenádu slasti. Nenechte si ji pro sebe – hosté se do Vás zamilují! Porce pro : 4 osoby Příprava: 20 minut Doba vaření: 1 hodina, 30 minut Ingredience: * dvoukilová kachna * 2 mrkve * 1 cibule * tymián, bobkový list * 1 rajče * sůl, pepř * 50 gramů másla * sklenička bílého vína * 1 polévková lžíce hladké mouky * 6 pomerančů * 6 kostek cukru 1/2 skleničky vinného octa Co s tím: * Kachnu osolte zvenku i zevnitř. V hlubokém kastrolu rozpusťte máslo a opečte ji. * Když je ze všech stran zlatavá, vyndejte ji z pekáče a vložte do něj očištěnou mrkev pokrájenou na tenké plátky, na proužky nakrájenou cibuli, rozčtvrcené rajče. Okořeňte tymiánem, přidejte bobkový list, osolte a opepřete. * Po čtvrt hodině zalijte směs sklenkou vína a nechte 5 minut povařit. Pak obsah kastrolu poprašte moukou a vraťte do něj opečenou kachnu. Dejte si pozor, abyste ji nepřepekli! * V mezičase rozpusťte v rendlíku cukr s jednou lžičkou vody a vytvořte z něj světlý karamel. Přidejte do něj vinný ocet, šťávu z pomerančů a na kousky nasekanou kůru. Nechte několik minut povařit. * Kachnu naservírujte na mísu a zalijte ji karamelovo-pomerančovým sosem. Typ pro fajnšmekry: Kuchařští mistři doporučují kachnu během pečení pokapat koňakem a likérem cointreau.
savena 9. 1. 2008, 7:36
@aero-orion moc vám děkuju,sliny se sbíhaj ;-)
aero-orion 9. 1. 2008, 9:25
@savena není zač Jani, tuhle jsem dělala a je suprová (Y) (Y) (Y) (Y)Přeju dobrou chuť Zdenka (F)
aero-orion 8. 1. 2008, 23:42
savena 9. 1. 2008, 7:35
@aero-orion supr.děkuju moc (K)
Marcela 1980 8. 1. 2008, 23:00
Jano ja z kachny delala v sobotu vinikajici rizoto.
savena 9. 1. 2008, 7:35
@Marcela 1980 rizoto milujem (Y)
Jitule64 8. 1. 2008, 12:25
Co ji vykostit, potřít nádivkou, zabalit a upéct roládu? *-) :-)
savena 9. 1. 2008, 7:34
@Jitule64 paráda,díky (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie