(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Křehký rebarborový koláč
Potřebné ingredience
Na křehké těsto 1 vejce, 150g změklého másla ,100g cukr moučka , 300g hládké mouky , špetka soli , 1 van. cukr. Na vrch - 1 tvaroh ,cukr dle chuti , rebarboru cca 3-4 klacky. Na žmolenku - 1 skořicový cukr , cukr krystal, máslo , ovesné vločky nebo hrubou mouku.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme křehké těsto, které necháme chvilku odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme tvaroh s cukrem a oloupeme a nakrájíme rebarboru na kousky.
Testo vyválíme a přeneseme do vymazané koláčové formy, propícháme vidličkou. Potřeme tvarohem, posypeme rebarborou a posypeme žmolenkou, přehneme okraje těsta. Můžeme pomazat, ale není nutné. Pečeme na 180-200 C.
Žmolenku dělám podle oka takže chybí gramy.
Dobrou chuť.
Mezitím si připravíme tvaroh s cukrem a oloupeme a nakrájíme rebarboru na kousky.
Testo vyválíme a přeneseme do vymazané koláčové formy, propícháme vidličkou. Potřeme tvarohem, posypeme rebarborou a posypeme žmolenkou, přehneme okraje těsta. Můžeme pomazat, ale není nutné. Pečeme na 180-200 C.
Žmolenku dělám podle oka takže chybí gramy.
Dobrou chuť.
ke kávě ši čaji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
estepanova
(upraveno)
6. 9. 2020, 13:13
Výtečný koláč pro ty, co nechtějí péct na velký plech. Dokonce vypadal tak pěkně jako od Jana. Drobenku jsem udělala s mletými ovesnými vločkami. Nechápu, že jsem na něj netrefila dříve. Budu opakovat.