Výborné chilli con carne - s čokoládou
Potřebné ingredience
1 lžíce oleje * 1 velká cibule * 1 čerstvá červená paprika (může být i zelená, ale ta po uvaření nevypadá pěkně:-)) * 2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky nebo prolisované * 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli (nebo 1 lžička, pokud máte raději jemnější chutě, nebo úplně vynechat - dávám konzervu fazolí v chilli omáčce) * 1 lžíce sladké papriky * 1 lžíce drceného kmínu * 500g mletého hovězího masa * 1 kostka hovězího bujonu * 400g konzervovaných loupaných a krájených rajčat (1 plechovka) * 1 lžíce sušené majoránky nebo oregana nebo obojího* 2 články hořké čokolády * 2 konzervy červených fazolí - jedna s chilli omáčkou, druhá ve slaném nálevu, slitá * sůl a pepř
Postup přípravy
Pak přilijeme bujón rozpuštěný v 300 ml vody, konzervu rajčat, majoránku a oregano, sůl a pepř a vaříme odkryté na mírném ohni 20 minut (aby se odpařila šťáva). Pak přidáme fazole a čokoládu a ještě 10 minut odkryté vaříme. Dosolíme, dopepříme.
Příloha - rýže s kopečkem zakysané smetany, chleba, nebo jen tak.
Maso můžeme nahradit např. párkem nebo hovězí konzervou, ale není to ono.
maso musí být pěkně osmažené ze všechn stran.
hotovo - asi tolik šťávy tam má zbýt.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé