Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kuře ála kachna

0.0
Kuře ála kachna

Potřebné ingredience

1 celé kuře * 2 balíčky kysaného zelí * 2 velké cibule nakrájené nadrobno * kmín * černé pivo

Postup přípravy

Ve větší nádobě osmahneme cibuli, přidáme zelí bez nálevu, asi 2 lžíce kmínu a dusíme cca 5 minut.
Pak naplníme vnitřek kuřete zelím, svážeme nohy. Zbylé zelí dáme do sádlem vymaštěného pekáče,
na ně položíme kuře, nejdříve prsíčky nahoru, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme cca 2 dcl černého piva a dáme péct na 220 stupňů na půl hodiny. pak kuře otočíme, opět posypeme kmínem a dopečeme
ještě 40 minut dozlatova. podle potřeby dále podléváme pivem.

Jako přílohu podáváme nejlépe bramborový knedlík, může být i houskový.

kuře bylo domácí, takže fakt spíš kachna:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lumka 7. 1. 2008, 21:59
Jo u nás je to moc oblíbené jídlo,ale já dávám to zelí na pekáč,na to cibuli,anglickou a nahoru stehna,podleju a peču,vynikající. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie