(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kuře ála kachna
Potřebné ingredience
1 celé kuře * 2 balíčky kysaného zelí * 2 velké cibule nakrájené nadrobno * kmín * černé pivo
Postup přípravy
Ve větší nádobě osmahneme cibuli, přidáme zelí bez nálevu, asi 2 lžíce kmínu a dusíme cca 5 minut.
Pak naplníme vnitřek kuřete zelím, svážeme nohy. Zbylé zelí dáme do sádlem vymaštěného pekáče,
na ně položíme kuře, nejdříve prsíčky nahoru, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme cca 2 dcl černého piva a dáme péct na 220 stupňů na půl hodiny. pak kuře otočíme, opět posypeme kmínem a dopečeme
ještě 40 minut dozlatova. podle potřeby dále podléváme pivem.
Jako přílohu podáváme nejlépe bramborový knedlík, může být i houskový.
Pak naplníme vnitřek kuřete zelím, svážeme nohy. Zbylé zelí dáme do sádlem vymaštěného pekáče,
na ně položíme kuře, nejdříve prsíčky nahoru, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme cca 2 dcl černého piva a dáme péct na 220 stupňů na půl hodiny. pak kuře otočíme, opět posypeme kmínem a dopečeme
ještě 40 minut dozlatova. podle potřeby dále podléváme pivem.
Jako přílohu podáváme nejlépe bramborový knedlík, může být i houskový.
kuře bylo domácí, takže fakt spíš kachna:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lumka
(upraveno)
7. 1. 2008, 21:59
Jo u nás je to moc oblíbené jídlo,ale já dávám to zelí na pekáč,na to cibuli,anglickou a nahoru stehna,podleju a peču,vynikající.