(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Červené zelí s uzeným
Potřebné ingredience
hlávka zelí, 1 veliký brambor, 1 masitá křížovka,1 cubule, sádlo, ochucovadla zelí (sůl, cukr, ocet)
Postup přípravy
Nejprve si dám do tlakáče uvařit křížovku (vývar pak používám na polévku viz další můj recep) Zelí si nakrouhám, zaliju vodou, osolím a začnu vařit. Těsně před změknutím zelí si nastrouhám syrový brambor. Když je zelí měkké, sliju z něj vodu, kterou si schovám a zelí zahustím nastrouhaným syrovým bramborem. Podle hustoty mohu dolít vodou zcezenou. Když už je zelí husté tak akorát, vypnu a dochutím octem, solí a cukrem dle chuti. Pak si nakrájím cibuli na plátky a osmahnu ji na trše sádla, tím potom polévám maso. Vynikající s bramborovým knedlíkem, ale dá se i houskový
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
GreenApple
(upraveno)
14. 11. 2011, 9:42
Křížovku z Vlasty nebo z Blesku?
marcelau
(upraveno)
7. 11. 2011, 7:46
úchvatná podívaná
hafikpetra
(upraveno)
7. 11. 2011, 7:46
@marcelau
díky