(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Salát z hlávkového zelí ( vařeného)
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí, sterilované houby nebo žampiony ( nemusí být), kapie, 3 lžičky soli, 5 lžic cukru, 6 lžic octa, 1 lžička mletého zázvoru nebo kmínu, 5 lžič pálivého oleje
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na menší kousky a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Mezitím si do mísy dáme sůl, cukr, ocet, zázvor nebo kmín, a pálivý olej - ten lze udělat takto - ohřejeme 5 lžic oleje, vypneme a přidáme lžičku pálivé papriky. Vše promícháme, zelí slijeme a horké vsypeme do mísy. Přidáme papriky a houby ( my děláme jen ze zelí) a pořádně promícháme. Necháme stydnout a během stydnutí několikrát promícháme.
Salát se podává studený a je ještě lepší 2-3 den.
Je výborný a hotový za chvilinku.
Salát se podává studený a je ještě lepší 2-3 den.
Je výborný a hotový za chvilinku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
6. 11. 2011, 12:58
To zkusím,saláty miluju
herlíci
(upraveno)
6. 11. 2011, 17:27
@lidare
Určitě vyzkoušejte, je to super, hlavně když se rozleží
žingi
(upraveno)
6. 11. 2011, 17:29
@herlíci
tebe jsem dlouho nikde neviděla