(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Škvarkové koláčky

Potřebné ingredience
70 dkg hladké mouky,50 dkg škvarků,1 zakysaná smetana,3 KL soli, 1 kostka droždí,mléko podle potřeby, 2 vejce,
Postup přípravy
Připravíme si kvásek a nasekáme na jemno škvarky.
Z mouky ( trochu jsem si nechala stranou,když jsem vyvalovala těsto ),smetany,soli,vajec, kvásku a mléka jsem zadělala v míse těsto,které jsem ještě dopracovala na vále.
Rozválela a nasypala posekané škvarky,složila do psaníčka,zase rozválela a tak jsem postupovala 3x.
Potom jsem vykrajovala kolečka o velikosti 5 cm ,dala na pečící papír a nechala kynout.
Po vykynutí jsem potřela vajíčkem a sypala hrubou solí ,mákem,kmínem,semínky a upekla.
Jsou výborné.
Inspirace z časopisu,ale upravený podle sebe.
Z mouky ( trochu jsem si nechala stranou,když jsem vyvalovala těsto ),smetany,soli,vajec, kvásku a mléka jsem zadělala v míse těsto,které jsem ještě dopracovala na vále.
Rozválela a nasypala posekané škvarky,složila do psaníčka,zase rozválela a tak jsem postupovala 3x.
Potom jsem vykrajovala kolečka o velikosti 5 cm ,dala na pečící papír a nechala kynout.
Po vykynutí jsem potřela vajíčkem a sypala hrubou solí ,mákem,kmínem,semínky a upekla.
Jsou výborné.
Inspirace z časopisu,ale upravený podle sebe.

vyválené těsto

kynou

upečené

rozkrojené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
26. 4. 2014, 21:11




nahlásit

matys
(upraveno)
26. 4. 2014, 20:37
dnes upečeno
vynikající
nemají chybu
, jiné už dělat nebudu
děkuji za skvělý recept
Květa





nahlásit

Deany
(upraveno)
28. 9. 2013, 15:10
dnes zkoušíme, jsem zvědavá



nahlásit

kachena
(upraveno)
3. 2. 2012, 12:31
Díky z báječný recept, Hani, koláčky jsou výborné... K.

nahlásit

novabar
(upraveno)
8. 11. 2011, 9:32
kolik asi toho mléka? Díky

nahlásit

Handulka0
(upraveno)
8. 11. 2011, 11:34
@novabar
Kolem 250ml ,počítejte i s mlékem do kvásku
já to leju vše od oka,prostě ,aby to těsto bylo tak akorát,mouka pokaždé saje jinak



nahlásit

novabar
(upraveno)
8. 11. 2011, 11:41
@Handulka0
Děkuju, už tu na mě volá pekárna, že je těsto hotové
odměřila jsem 200ml a pak od oka ještě přilila a řekla bych že to do těch 250 ml opravdu bylo....kvásek jsem nedělala, dala jsem všechno do té pekárny. Tak to jdu dodělat a pak dám vědět jak se povedly


nahlásit

Handulka0
(upraveno)
8. 11. 2011, 12:10
@novabar
Tak ať se zadaří
já pekárnu nemám,tak musím ručně



nahlásit

novabar
(upraveno)
8. 11. 2011, 12:54
@Handulka0
výborné, cpu se ještě teplýma


nahlásit

Alca1980
(upraveno)
8. 11. 2011, 8:58
Tak já jdu s velikananánskou chválou, chutnají naprosto všem. Jen jsem si musela trošku poupravit recept pro alergika na mléko, takže jsem místo smetany použila sojanézu a místo mléka rýžové mléko.
nahlásit

Handulka0
(upraveno)
8. 11. 2011, 11:36
@Alca1980
Díky,hlavně ,že se povedlo a chutnalo
já taky recepty upravuju tak,aby nám vyhovovaly




nahlásit

Dana 00
(upraveno)
5. 11. 2011, 18:52
Hani, chtěla bych je vyzkoušet, vypadají více než vábně
Ale můžete mi poradit, jak poskládat do psaníčka? Děkuji !

nahlásit

Handulka0
(upraveno)
6. 11. 2011, 8:16
@Dana 00
Rozválet plát a složit zleva doprava a shora dolů,vypadá to jako obálka,takhle se vlastně skládá domácí listové těsto.Ono to těsto po upečení má znát ty vrstvy,lístkuje.Druhý den po upečení stále měkké.


nahlásit