(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Zapečená kapusta (nebo hlávkové zelí) s bramborami a slaninou
Potřebné ingredience
600-750 g kapusty, může být i růžičková (tu jen rozpůlíme),150-200 g anglické slaniny nebo podobného masa, k tomu dávám krkovici nebo i kotletu, ale nemusí být,1 velká cibule,1 kg brambor,5 až 6 stroužků česneku,pepř,sůl,masox,100-200 g nastrouhaného sýra (nemusí být).
Postup přípravy
Vě větším kastrolu, který můžeme dát do trouby, rozškvaříme slaninu nebo na oleji opečeme maso, které máme. Poté přidáme cibuli a nakrájenou kapustu bez středních tvrdých košťálů. Dusíme cca 10 minut v troše vody s masoxem.
Mezitím si okrájíme brambory a nakrájíme na plátky nebo kousky. Přidáme ke kapustě, ještě podlijeme vodou s masoxem, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě.
Po půlhodině přidáme prolisovaný česnek, opepříme, případně posypeme tvrdým sýrem a odklopené 15 minut dopečeme doměkka.
S hlávkovým zelím to má trochu jinou chuť, ale rozhodně je to též moc dobré
Můžeme přidat i zeleninu, např. rajčata.
Je to jedno z jídel, které když jednou začnu jíst, už nepřestanu, dokud něco zbývá:-)
Mezitím si okrájíme brambory a nakrájíme na plátky nebo kousky. Přidáme ke kapustě, ještě podlijeme vodou s masoxem, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě.
Po půlhodině přidáme prolisovaný česnek, opepříme, případně posypeme tvrdým sýrem a odklopené 15 minut dopečeme doměkka.
S hlávkovým zelím to má trochu jinou chuť, ale rozhodně je to též moc dobré
Můžeme přidat i zeleninu, např. rajčata.
Je to jedno z jídel, které když jednou začnu jíst, už nepřestanu, dokud něco zbývá:-)
takto vypadá dobrota upečená v hrnci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
5. 8. 2013, 21:31
šubka
(upraveno)
5. 8. 2013, 21:26
Brzy vyzkouším
amaya
(upraveno)
6. 10. 2011, 20:13
Naprostá lahoda!!! 2x jsem dělala se zelím a opravdu to nemělo chybu. Sýr ani nebyl potřeba. Každý, kdo ochutnal, se mohl utlouct
luchk
(upraveno)
19. 8. 2009, 11:31
opět jsem jej dnes udělala a nemá to prostě chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Makelka
(upraveno)
17. 3. 2009, 14:12
Díky za tip, je to výýýýýýborné, před chvílíl jsem vytáhla z trouby