Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a báječná chuť tymiánu!

0.0
Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a báječná chuť tymiánu!

Potřebné ingredience

4 roštěnky nebo zadní hovězí, 1 pytlík malé mrkvičky, cibule, brambory, sůl, tymián, olej

Postup přípravy

Základem tohoto jída je tymián, na něm nešetříme. Jídlo je velice dietní a navíc si ušetříme špinavé hrnce, neboť se celé jídlo vaří pouze v jednom hrnci. Maso si naklepeme. Pokud budeme dělat maso vcelku, nemusíme naklepávat. Maso posolíme a dáme je do hrnce, ve kterém jsme si rozpálili trochu oleje. Opečeme ze všech stran, přidáme 1 ČL tymiánu. Podlijeme mírně vodou a necháme dusit. Jakmile je maso mírně měkké ( cca po 30 - 40 minutách) přidáme do hrnce malé mrkvičky (můžete i mrkev nakrájet na kolečka) a lehce posolíme a opět přidáme trochu tymiánu. Po 10 minutách přidáme cibuli. Nejlepší jsou malé cibulky, já je neměla, takže jsem 2 velké cibule nakrájela na půlkolečka. Nakonec přidáme opět nejlépe malé brambůrky, jinak nakrájíme brambory taky nakolečka a přidáme je do hrnce. Lehce posolíme a přidáme špetku tymiánu. Jakmile jsou brambory měkké, je jídlo hotové . Upozorňuji, že zelenina má jinou chuť, než jsme zvyklí, protože je dělaná v páře.

naklepeme si maso a posolíme

Maso opečeme ze všech stran

Přidáme mrkev

....pak cibuli

....a nakonec brambory

U nás je to oblíbenější, než klasické hovězí s mrkví

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

judunaja 9. 7. 2012, 12:30
(Y) (Y) (Y) Dělala jsem k obědu. Jídlo vynikající, vůbec bych nevěřila, jaký je tymián kouzelník :-$. Snědla i moje 20 letá dcera, která ( jak tvrdí), by hovězí do pusy nevzala ,-). Hned jsem Váš recept okopčila a rozdala v práci (clamp) Díky za inspiraci a hl. za výborný nápad, na výborné jídlo z jednoho hrnce (hello) (hello) Zuzana
ivikbublik 2. 7. 2012, 17:05
Právě jsme dopapali tento obídek, bylo to výborný (Y) (Y) (Y) (Y) akorá když jsem začla vařit a nepřečetla jsem si postup do konce, takže jsem tam dala hodně vody 8-| myslela jsem, že jsem to tím zkazila, ale ne. Bylo to takový dorbý blátíčko z těch brambor a moc nám to všem chutnalo (Y) (Y)
katuska85 9. 1. 2011, 9:46
dělám často a pořád má veliký úspěch (Y) (Y) (Y) díky za super receptík (L) (L) (clamp) (clamp)
Danča 2 27. 5. 2010, 13:29
Tak jsem dělala a musim říct,že to byla naprostá bomba (Y)....dělala jsem v největším hrnci,že bude i na druhý den a všechno jsme sežrali (zajic) ,-)....jen jsem v krámě nesehnala tymián,tak jsem dala koření na divočinu a i tak to bylo suprovní. :-)..už se na to opět chystám,asi o víkendu a moc se těšim ^o)
Karelia 28. 5. 2010, 9:25
@Danča 2 Danko, tak to jsem moc ráda (Y) (Y) (Y). Dost z Vás zkoušíte to koření na divočinu, tak to taky v neděli zkusím, je tam vlastně taky tymián, taklže by to nemělo být zas až tak jiné. Jdu do toho (L)
NIRI 6. 5. 2010, 12:23
Moni,dnes jsem dělala na oběd a je to fantastická dobrota.Moc děkuji za recept,který nemá chybu.Už vím že to budu dělat ,chutnálo opravdu i mému chlapovi který má rád spíš klasiku,a to je co říct.Díky,díky moc Irena (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Karelia 7. 5. 2010, 14:08
@NIRI Tak to jsem fakt ráda :-) :-) :-), u nás se vlastně už ani jiná varianta nedělá (L)
bašťanka 3. 5. 2010, 19:35
Mončo chci se zeptat zda je tam ta cibule nutná....my ji moc neradi ,-)
Karelia 4. 5. 2010, 19:57
@bašťanka Marcelko, to záleží čistě na Vás, my jí tedy dáváme hodně, protože je v tom hrozně dobrá a chytí úplně jinou chuť |:o)
bašťanka 5. 5. 2010, 7:37
@Karelia děkuji (F) |:o)
Karelia 7. 5. 2010, 15:16
@bašťanka No není vůbec zač (L)
bašťanka 8. 5. 2010, 10:04
@Karelia Mončo takže jsem dnes vyzkoušela ,-) ale z vepřových plátku a místo tymiánu jsem dala provensálské koření a musím říct že opravdu bezva bašta (Y) (clamp) všichni jsme se moooooc olizovali :-) díky za bezva tip na něco nového do jídelníčku (F) |:o)
Zrušený účet 18. 5. 2008, 15:30
Dnes jsme dělali už potřetí a vždy si moc pochutnáme, díky za super recept! Jen ty brambory děláme zvlášť, tomu mému nad párou nechutnají (ale o to více dávám do hrnce mrkve, ta je nad párou a s tymiánem naprosto úžasná)! (Y) (Y) (Y) (Y)
Karelia 21. 5. 2008, 11:30
@ Jsem ráda, že chutná....u nás je toto jídlo každý měsíc, zítra zrovna budu dělat. Tím fakt nic nezkazíte a hlavně je to jedno z mála jídel, které mohu jíst i já a nemusím si vařit nic zvlášť pro dietní stravu. (Y)
Sarous 17. 3. 2008, 17:34
Indiánský kotlík je výborná dietní bašta.Na kotlíku si pochutnal i můj manžl a to je co říct. velká výhoda je, že se vaří v jednom hrnci a není nšpiněné nádobí. (Y)
Karelia 18. 3. 2008, 21:26
@Sarous Jsem ráda, že jste byli spokojeni. Ano, proto vařím toto jídlo ráda, je dietní a přesně jak říkáte, dělá se vše v jednom hrnci....to je pro nás, kdo myjí nádobí ....neocenitelné (Y) (Y) (Y)
Lupami 4. 2. 2008, 17:38
¨dobrý večer Moniko, dneska jsem Váš receptík vyzkoušela na oběd (jidlo), po pravdě trochu jsem se bála množství toho tymiánu :-$. ale bylo to opravdu mooooooooooc baječné, (clamp) byla jsem za (*). moc děkuji za inspiraci!! (L) (F). Lucka a (child7)
Karelia 4. 2. 2008, 17:47
@Lupami Lucko, to mě moc těší. My mrkvičku s bramborem už ani jinak neděláme. Navíc, já se pokouším dát nějaké to kilo dolů, tak tohle těch kalorií moc nemá. :-) Toho tymiánu se skutečně nikdo bát nemusí, tem k tomu zkrátka patří. Moc děkuji za hezký komentář (L)
makrap 21. 1. 2008, 22:53
Dobrý večer, Mončo, konečně se dostávám k tomu, napsat vám komentář. Jídlo bylo opravdu skvělé (clamp), ten tymián tomu dodal na chuti. Akorát jsem neměla ani malé mrkvičky, ani malé cibulky, a dokonce ani malé brambůrky, vše jsem krájela na kolečka :-S Takže příště bude ještě lepší. Chválím, určo budu dělat častěji. Díky, Marta
Karelia 4. 2. 2008, 19:47
@makrap To vůbec nevadí, že jste neměla malé mrkvičky ani brambůrky, je to fajn i bez nich. Já taky, když nemám malou přílohu, nakrájím jako Vy, velké kousky. (L)
makrap 8. 1. 2008, 12:03
Dobrý den, rozhodla jsem se zítra vyzkoušet. Mícháte to nějak během dušení, nebo se nechávají jednotlivé vrstvy tak? Asi se nemíchá, že? Díky za odpověď na asi hloupý dotaz :-$ Marta
Karelia 8. 1. 2008, 17:51
@makrap Vůbec není hloupý....ne, nemíchám, protože všechny vrstvy jsou podle toho, jak rychle se dělají. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie