(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
**BZL PALAČINKY TLUSTÉ**
Potřebné ingredience
3/4 L mléka***200g schar mix B (myslím,že lze i UNI MIX)***100g pohankové mouky***špatka soli***1 vanilkový cukr dr. Oetker***3 vejce (žloutky + sníh)***olej na smažení***libovolná náplň a ozdoba-u nás domací marmeláda,šlehačka,granko a kompot***
Postup přípravy
Do mléka vmícháme vanilkový cukr,žloutky,sůl,pak pomalu smíchané mouky a nakonec opatrně tuhý sníh z bílků.Ihned smažíme na troše oleje palačinky,kterým pomáháme naběračkou v rozprostření do pěkného tvaru na pánvi.Těsto v míse má tendenci houstnout,takže během smažení ještě dolévám cca 2-3x potrošce mléka.Jinak mi palačinky jdou krásně obracet,nethají se,ani nelepí k pánvi.Olej během smažení dokapávám,ale i ob palačinku vynechám.Palačinky oproti lepkovým nenesáknou tolik mastnotou,to se mi líbí a všem chutnají :-) a že jsou BZL nikdo nepoznal....*****Recept jsem našla jednoduše na netu a není to žádný zázrak,ale jsem z nich nadšenější než z lepkových,zkrátka mi chutnají víc a s pohankovou moukou je to rozhodně zdravější varianta-i když smažené jídlo to je :-) Jen někdo má rád takové ty "hubené",já říkám "gumové".Osobně upřednostňuji tyto se sněhem,jsou tlusté a nadýchané...Je na každém....****
na pánvi
z druhé strany
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé