(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hrudky z pražených vloček
Potřebné ingredience
Ingredience: * 150 g ovesných vloček BIO * 2 vrchovaté lžíce medu (80–90 g) * 2 lžíce oleje sezamového nebo slunečnicového * sezam bílý loupaný (15–20 g)
Postup přípravy
Hrudky z ovesných vloček připravujeme zpočátku podobným postupem jako Pražené ovesné vločky. Nejdříve si rozehřejeme v hrnci med s olejem. Mícháme až začne pěnit a vonět. Pak přidáme ovesné vločky a loupaný bílý sezam. Při pražení mícháme a obracíme, nejlépe dřevěnou špachtlí, tak dlouho, až vločky zezlátnou.
Horké upražené ovesné vločky se sezamem vyklopíme a rozprostřeme na velký talíř. Necháme trošku zchladnout do teploty, při které je udržíme v ruce. Z ještě dosti teplých upražených vloček oddělujeme malé hrstky, které v rukách mačkáním tvarujeme do kuliček. Vychladlé hrudky vkládáme do papírových košíčků.
Poznámka: Hrudky lze připravit pouze z hodně teplých upražených vloček. Jakmile vločky zchladnou, je pozdě, už se budou lámat a neudrží tvar. Je nutno pracovat rychle.
Ovesné hrudky jsou kalorické a syté, takže jsou předurčeny těm, co vydávají hodně energie nebo jejichž tělo je ve vývinu a roste.
Horké upražené ovesné vločky se sezamem vyklopíme a rozprostřeme na velký talíř. Necháme trošku zchladnout do teploty, při které je udržíme v ruce. Z ještě dosti teplých upražených vloček oddělujeme malé hrstky, které v rukách mačkáním tvarujeme do kuliček. Vychladlé hrudky vkládáme do papírových košíčků.
Poznámka: Hrudky lze připravit pouze z hodně teplých upražených vloček. Jakmile vločky zchladnou, je pozdě, už se budou lámat a neudrží tvar. Je nutno pracovat rychle.
Ovesné hrudky jsou kalorické a syté, takže jsou předurčeny těm, co vydávají hodně energie nebo jejichž tělo je ve vývinu a roste.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé