(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Mandlová srdíčka
Potřebné ingredience
Ingredience: * 120 g celozrnné špaldové jemné mouky * 50 g oloupaných a namixovaných mandlí (nebo strouhaných) * 10 g práškové (namixované) fruktózy pro lepší soudržnost těsta * 20 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky „Soja Milk vanilka“ * 1 žloutek * 90 g kvalitního másla * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“ * mixovaná fruktóza na obalení
Postup přípravy
Na vál si dáme všechny ingredience, máme-li tak do mouky kápneme pro krásnou vůni i aromaolejíček od Justu a nejlépe mazacím kulatým tupým nožem začneme zpracovávat těsto. Máslo nesmí být ani ztuhlé ani rozteklé, jen tak akorát, aby šlo roztírat, pak se těsto podaří vypracovat na první pokus.
Hotové těsto nenechávám vychladit ani odpočinout, nejde pak tvarovat do podoby srdíček, ale jen rohlíčků a má tendence se drolit a trhat, proto pracujeme hned dál.
Uválíme úhledný silný váleček, který nakrájíme na stejné kousky a zpracujeme v srdíčka dle nastíněného postupu.
Hotové těsto nenechávám vychladit ani odpočinout, nejde pak tvarovat do podoby srdíček, ale jen rohlíčků a má tendence se drolit a trhat, proto pracujeme hned dál.
Uválíme úhledný silný váleček, který nakrájíme na stejné kousky a zpracujeme v srdíčka dle nastíněného postupu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé