(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kynuté šátečky
![Kynuté šátečky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/111101/21/j118245.jpg)
Potřebné ingredience
Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)
Postup přípravy
Z vykynutého těsta jsem vyválela obdélník, půlku jsem "projela" válečkem-rádýlkem, rozkrájela na jednotlivé kousky, plnou část naplnila višňovým gelem, překlopila "prokrájenou" částí a přimáčkla okraje. Před pečením a po upečení jsem potřela šátečky sladkou vodou.
Těsto na "číňana" se mi opravdu osvědčilo - i šátečky jsou z něj výborné!
Těsto na "číňana" se mi opravdu osvědčilo - i šátečky jsou z něj výborné!
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/111101/21/k159929.jpg)
- váleček-rádýlko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130315/22/b106826-1363382622.jpg)
mirka3011
(upraveno)
18. 2. 2012, 19:50
Děkuji, určitě vyzkouším
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130315/22/b106826-1363382622.jpg)
mirka3011
(upraveno)
14. 1. 2012, 16:24
Můžu se zeptat, jak děláte ten višňový gel, popřípadě, kde se dá koupit? Díky Mirka
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081016/10/b125300-1224145880.jpg)
ivana.king
(upraveno)
16. 1. 2012, 13:20
@mirka3011
Mirko, višňový gel jsem si kupovala tady: http://www.sladke-peceni.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=743&category_id=42&keyword=ovocn%C3%BD+gel&option=com_virtuemart A musím říct, že mi dost chutná
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
dajas
(upraveno)
2. 10. 2012, 16:52
@ivana.king
chtěla bych se optat ohl. gelu, jaké s ním máte zkušenosti? Koupila jsem si malinový, zdá se mi kyselejší, zatím jsem ho použila 1x při pečení mufínů a nebylo to špatné. Prosím Vás, máte zkušenost, zda se dá použít gel i za studena? Děkuji za info. Daniela
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081016/10/b125300-1224145880.jpg)
ivana.king
(upraveno)
3. 10. 2012, 8:58
@dajas
Kupovala jsem jenom višňový - kyselejší je, používám ho hlavně pod sladký krém na dorty
= tedy za studena.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/21/b41249-1191612294.jpg)
vevercak78
(upraveno)
4. 11. 2011, 22:24
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)