PAPRIKAŠ
Potřebné ingredience
maso (libovolné - kuřecí, vepřové, hovězí, uzené, .. cokoliv kromě ryb), brambory, mrkev, popřípadě další zelenina podle chuti - hrášek, kukuřice, porek, .... sůl, pepř, mletá sladká paprika, hladká mouka.
Postup přípravy
Když se řekne slovo Paprikáš, spousta z vás, si asi představí, váš tradiční Český paprikáš.
U nás v Bosně a Hercegovině paprikáš představuje něco jiného, takové hlavní jídlo, které je chutné, rychlé a zároven i levné.
Postup je takový, že si dáte do trochu vody vařit vámi vybrané maso. Až se uvaří, maso vytáhnete (vývar nevyhazovat), maso se nakrájí na kostičky dá se do hrnce s rozehřátým olejem, zamíchá se a přidá se na kostky nakrájené brambory, zalije se vývarem a nechá se podusit. Postupně se přidá mrkev a popřípadě další zelenina. Postupně přidáváme vývar, pokud ho nemáme dostatek, stačí voda. Je potřeba nechat brambory pořádně povařit. Těsně před koncem vaření osolíme, opepříme a přidáme mletou, sladkou papriku. Můžeme přidat i tekuté koření, to už záleží podle chuti. Nakonec zahustíme (já zahuštuju hladká mouka + voda). Výborné, doporučuju !!
Dobrou chut :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé