(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Polévka z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
700g - 1kg dýně Hokkaido, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 600ml-700ml zeleninového vývaru, 3-4 lžíce sojové omáčky (Tamari, Shoyu), asi 3 cm čerstvého zázvoru, kousek čerstvé červené chilli papričky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej a necháme zeskovatět nasekanou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou dýni (i se slupkou), jemně strouhaný zázvor, jemně nasekanou chilli papričku a vše asi 5 min. orestujeme. Zalijeme vývarem a necháme pod pokličkou vařit 10-15 min. až je dýně měkká. Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Polévku dochutíme sojovou omáčkou, dle potřeby zředíme vodou nebo smetanou.
Podáváme s opečenými celozrnnými krutony.
DOBROU CHUŤ!
Polévku dochutíme sojovou omáčkou, dle potřeby zředíme vodou nebo smetanou.
Podáváme s opečenými celozrnnými krutony.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mohos
(upraveno)
23. 1. 2013, 20:07
Ivo, děkuji za recept. Měla jsem poslední půlku dýně hokkaido, a tak jsem dnes polévku podle Vašeho receptu uvařila. Vynikající, zahřála v tomto zimním období . Recept si ukládám a budu se těšit na sezónu dýní v příštím roce .
alfleila
(upraveno)
9. 2. 2013, 1:47
@mohos
Neni zac dekovat, Moniko! Jsem rada, ze vas polivcicka zahrala a take ze chutnala. Dyni Hokkaido mam moc rada, na mnoho zpusobu (nektere i u me v receptech). Dekuji za mily komentar!
kalimera
(upraveno)
9. 1. 2012, 8:30
Tak tu máme taky moc rádi. Ještě nakonec posypávám dýňovým gomasio .
alfleila
(upraveno)
12. 1. 2012, 18:52
@kalimera
u mě také jedna z nejoblíbenějších polévek! Gomasio zní dobře!