(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dýňová polévka
Potřebné ingredience
1 kg dýně, 1 litr vývaru (kuřecí bujon, nebo zeleninový bujon), 1 velká cibule (nebo dvě menší), kmín, pepř, Harmonie chuti (nebo podravka), petržel (nebo libeček), zakysaná smetana, olej, máslo
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, osmahneme na másle a troše oleje dozlatova s trochou kmínu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni, nalijeme vývar a vaříme dýni doměkka. Pak rozmixujeme, opepříme, přidáme harmonii chuti (dle chuti,-) ), zakysanou smetanu a chvíli povaříme na mírném ohni. Podáváme se lžičkou smetany a opečeným toastem. VÝBORNÉ!
Dýni rozkrojíme, vydlabeme.
Nakrájíme na "půlměsíčky", oloupeme ze slupky a nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na oleji a másle a kmíně osmažíme cibulku do zlatova, přidáme dýni, vývar, zakys.smetanu a vaříme do měkka.
Poté rozmixujeme, okořeníme, chvíli povaříme ještě a podáváme s opečeným toastem. Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirďula
(upraveno)
6. 11. 2011, 8:58
vypadá moc dobře, určitě vyzkouším Mirka
kočičák
(upraveno)
15. 11. 2011, 21:07
@Mirďula
Tak to doufám, že bude chutnat.. já už se jí přejedla, teď asi rok nechci dýni ani vidět