(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Andrejcina pomalu pecena kachna-uzasna
Potřebné ingredience
Kachna, sul, kmin
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá.
Tento recept mam od Andrea C. (mimik) ID 37748
Je naprosto uzasnej jen doporucuji tak 30min drive pecinku odklopit a jeste dopect kurcicku :o)
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá.
Tento recept mam od Andrea C. (mimik) ID 37748
Je naprosto uzasnej jen doporucuji tak 30min drive pecinku odklopit a jeste dopect kurcicku :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Šňabka
(upraveno)
26. 11. 2012, 12:29
Dobrý den, kachnu jsem pekla si 2x a pokaždé byla vysušená. O víkendu jsem ale objevila tento recept. Opravdu jsem pekla 4hod, 120C neotvírala, kachna vážila 2250g. Byla perfektně dodělaná, nechala jsem ji 10 min na 200C nepřikrytou - pro kůrčičku, ale myslím, že to ani nebylo nutné. Jen chválím, už ji budu dělat jen na tento způsob. Marie
komarrek
(upraveno)
17. 2. 2012, 20:42
Můžu se zeptat, proč se nemůže pect v horkovzdušné troubě? já mám právě horkovzdušnou a nevím jak jí mám upéct, už jsem jí pekla v normální troubě a byla výborná. A teď
hanka.ny
(upraveno)
7. 12. 2011, 18:02
Taky tak peču kachnu a je opravdu báječná . Inspirovala jsem se také u Andreii - tudíž trochu nerozumím, proč jsem vkládáte ten samý recept, slovo od slova, když už tady ten samý recept je
KLASALENA
(upraveno)
2. 12. 2011, 14:33