(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
špaldovo-pohankové celozrnné palačinky
Potřebné ingredience
120g celozrnné špaldové mouky, 80 g celozrnné pohankové nebo kukuřičné mouky, 100 g bílé bio mouky, špetka soli, 750 ml ovesného mléka, 1 bio vejce 1 malá lžička bio slunečnicového oleje do těsta. Na smažení používám palmový tuk.
Postup přípravy
Vodu smícháme se sušeným ovesným mlékem, poté přidáme všechny sypké ingredience a vajíčko. Necháme chviličku odležet. Poté lehce vymastím pánev palmovým tukem a smažím tenké palačinky. MAžu bio džemem a sypu sušeným ovesným mlékem.
palačinky
ovesné mléko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
28. 4. 2017, 13:29
Dobrý den,dnes jsem udělala k obědu palačinky podle Vašeho receptíku a šly uplně super dělat,tak snad jim i tak budou chutnat. Děkuji moc za receptík a hezký den.
laskonka333
(upraveno)
2. 12. 2013, 23:07
Holy50
(upraveno)
6. 1. 2008, 20:42
Milá Soňo. i já Vás mám v oblíbených a vždy se těším na receptíky a tipy od Vás.Už víc jak 10 let jím pouze bílé maso,ale nějak jsem se ho asi už přejedla a tak kukám po něčem jiném. Tofu znám,moc nám chutná,ale nemám tolik receptů a tak jsem ráda,když zde najdu zase jiné a dobré věci.Bohudíky manželi děti jsou super, nereptají Jen mám problém s nakupováním.Jsme z vesnice,z bio "kdenictunic" a tak se seznamuji s obchůdkama na netu. Takže ještě jednou díky a taktéž se těším na další receptíky,rady a tipy. Hezký nový rok! Petra H.
sonka
(upraveno)
13. 4. 2012, 16:47
@Holy50
Děkuji Petruško za příspěvek.
roztocanda
(upraveno)
5. 1. 2008, 15:37
dobrý den Soňo, Vaše receptíky mám moc ráda. Před časem jsem se rozhodla úplně změnit stravování naší rodinky a to v bio kvalitě. Začala jsem omezovat masíčko a zakoupila jsem kuchařku pana Jonáše a Českou biokuchařku. Musím se vším opatrně, protože ti moji milovníci smažáků.... :o)))). Ale už taky přicházejí na to, že je jim nějak lépe, ráno líp vstávají z postele, nefuní do kopce :o)). Dost receptů jsem si od Vás opsala a těším se na další. Přeju bezva rok 2008 a zatím . Petra
sonka
(upraveno)
5. 1. 2008, 16:33
@roztocanda
Děkuji Petro, vždycky mě moc potěší, když někdo kladně hodnotí mé recepty POkud jste byli ve Vaší rodině zvyklí na masíčko, smažáčky, tak určitě velice uspějete s uzeným Tofu. Já ho ráda dávám všude tam, kde potřebuji aby pokrm mooc dobře chutnal. Jinak, jestli Vám mohu doporučit výnikající knihu, která Vás naučí vařit ze všech těchto Bio potravin, tak je to právě kniha Hanky Zemanové, ta by něměla v žádné zdravé kuchyni chybět. Mám i Českou Bio kuchařku od paní Anny Michalové, ale v ní se nedozvíte tolik co od Hanky. Např. paní Michalová používá v receptech sádlo, to se mi moc nelíbí a další věci, které bych rozhodně změnila. Jinak Vám a celé VAší rodině také přeji aby rok 2008 byl plný zdraví, šťastných chvil a nové krásné energie a světla.
mikulisek
(upraveno)
5. 1. 2008, 17:22
@sonka
Ahoj Soni tu kuchařku od Hanky už mám....od jakého věku dáváš tohle ovesné kupované mléko?
sonka
(upraveno)
5. 1. 2008, 21:25
@mikulisek
Ahojky MAruško, už jsem Ti odepsala do mejlíku. Já dávala cca od roku, ael mám známé co dávali od 4. měsíce když nestačilo kojo.