(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Tip na Silvestra - plněný hermelín
Potřebné ingredience
Uhrázlý hermelín Maxi nebo francouzský camembert, 2 lžíce másla, hrst vlašškých ořechů, 1-2 stroužky česneku, bílý mletý pepř, sůl, čerstvá rukola nebo medvědí česnek, pažitka, zelená část jarní cibulky.
Postup přípravy
Hermelín podélně rozrojíme a opatrně vydlabeme hmotu až skoro ke krajům. Pomleté ořechy vymícháme s máslem, vydlabanou hmotou z hermelínu, solí, pepřem, utřeným česnekem a zelenými natěmi najemno nasekanými. Vzniklou hmotou úhledně naplníme obě vydlabané půlky hermelínu, přitiskneme k sobě a zabalíme do alobalu nebo fólie. Necháme min. přes noc odpočinout v ledničce. Krájíme na trojúhelníčky a podáváme s červeným hroznovým vínem a čerstvou celozrnou bagetou a kvalitním vínem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
30. 11. 2011, 14:47
určitě to vyzkouším,mám ráda sýry
Jirrrka
(upraveno)
23. 11. 2011, 15:42
Místo zelené natě přidávám červenou mletou papriku (ideální je uzená, ale ne vždy jí mám).Po rozkorojení je to moc pěkné na oko
lidpol
(upraveno)
30. 11. 2011, 14:24
@Jirrrka
Silvestr a různé sešlosti se blíží, takže vyzkouším s tou paprikou. Díky za tip. Lída