Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jarní nádivka s bylinkami a houbami - houbovec

0.0
Jarní nádivka s bylinkami a houbami - houbovec

Potřebné ingredience

3 rohlíky nebo 1/2 francouzské bagety, 50g másla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 6 čerstvých žampionů nebo hlíva ústřičná, bílý pepř, muškátový oříšek, sůl, mletý sušený zázvor, špetka kari nebo kurkumy, špetka chilli, čerstvá petrřželka, medvědí česnek bílé víno, 3 vejce, slepičí bujón, 20 dkg anglické slaniny.

Postup přípravy

Na másle orestujeme dožluta jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme utřený česnek, nakrájené houby, osolíme a restujeme do poloměka, přilejeme trochu vína, okořeníme pepřem, kurkumou, chilli a muškátovým oříškem, a necháme vydusit alkohol, nakonec vmícháme posekanou petrželku a medvědí česnek (můžeme nahradit rukolou, mladými kopřivami, řeřichou). Do větší mísy naláme rohlíky, trochu je zvlhčíme vodou smíchanou s bujónem, necháme nasáknout a vmícháme houbovou směs a žloutky, dochutíme a opatrně zamícháme ušlehaný sníh z bílků. Formu na pečení - srnční hřbet vyložíme plátky anglické slaniny, vlijeme nádivku a pečeme v předem vyhřáté troubě. Nádivku necháme vychladnout. Poté vyklopíme na tác (abych předešla trhání slaniny od nádoby, nechám ji malinko povolit v troubě) Do této nádivky nepřidávám uzené aby nepřebylo chuť hub.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie