(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Ovesné lívanečky s jablky
Potřebné ingredience
2 hrsti ovesných vloček, špaldová mouka, 2 jablka, 1 vejce, voda, sůl, vanilkový cukr, kůra z biocitrónu, kapka rumu (nemusí být) , špetka skořice, máslo na smažení. Na obalení skořicový cukr, (na ozdobu šlehačka, bílý jogurt., kys. smetana s cukrem)
Postup přípravy
Nejprve si namočíme na 10 min. vločky do studené vody. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mouku, sůl, vanilkový cukr, kůru, rum a udeláme hustší těstíčko, dle potřeby žředíme vodou. Necháme cca 10 min. odstát. Smažíme na rozpáleném másle z každé strany 2 minuty. Horké pocukrujeme nebo obalujeme ve skořicovém cukru, podáváme se šlehačkou, jogurtem, javorovým sirupem atd, prostě tím, co kdo má rád. Pro lepší stravitelnost ovesné vločky na začátek orestujte na suché pánvi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
291009
(upraveno)
9. 6. 2012, 12:51
Tak jsem je chtěla udělat...jen u mouky nemáte množství...kolik jí dáváte?
lidpol
(upraveno)
14. 4. 2013, 16:59
@291009
Mouku vždy přisypávám podle potřeby - těsto by mělo jít nabrat lžící, ale aby nebylo moc tuhé. Chce to vyzkoušet.