(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Bublanina jako dech
Potřebné ingredience
4 vejce, 300 g cukru, 8 a 1/2 lžíce vody, 8 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme el. šlehačem - aspoň 5-10 min!!! Poté již ručně přidáme mouku smíchanou s kypř. práškem a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a hustě pokryjeme ovocem (nejlépe čestvým, možno i kompotovaným třeba před zimu). Ovocem opravdu nešetřit!
Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme (při cca 170 °C) - pečeme pomalu, aby se šťáva z ovoce nepřipekla.
Vychládlou bublaninu můžeme dle chuti pocukrovat.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a hustě pokryjeme ovocem (nejlépe čestvým, možno i kompotovaným třeba před zimu). Ovocem opravdu nešetřit!
Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme (při cca 170 °C) - pečeme pomalu, aby se šťáva z ovoce nepřipekla.
Vychládlou bublaninu můžeme dle chuti pocukrovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
saxana82
(upraveno)
6. 6. 2011, 20:21
no vypada moc dobře i bych ji upekla jen me mrzi že jste nenapsala jaky cukr a jestli ta voda studena nebo vlažna takže jdu hledat radsi jiny nez bych tuto spackala Marus
Lukrato
(upraveno)
14. 6. 2007, 11:31
Tedáááááááá !!!!! Lucinko, před chvílí jsem bublaninku vytáhla z trouby, nechala jsem ji chladnout asi jen 10 minut - dýl jsem to nevydržela.....NO NEMÁM SLOV !!!!! Takhle dobrou bublaninu jsem v životě nejedla !!!!! Do těsta jsem ještě nastrouhala citrónovou kůru a maloučko osolila ( já všechna těsta trošičku solím ) Dala jsem vypeckované třešně a protože jsem neměla moučkový cukr, jenom od včerejších ovocných knedlíků mi zbylo trochu skořicového, posítkovala jsem buchtu tím. No jsem z toho úplně vedle, asi sežeru celej plech sama a za chvíli budu míchat nový těsto !!!! FAKT BÁÁÁÁÁJEČNÁ !!!!! Moc díky za recept !!!! Jinou už nikdy víc dělat nebudu !!!!
Romusa
(upraveno)
31. 5. 2007, 21:25
Dobrý den Lucko, dnes jsem vyzkoušela Váš recept bublaniny.Při pečení byla krásně nadýchaná a teď jak chladne,tak se mi úplně propadla Poradíte kde se stala chyba? Pekla jsem jí na 170 st. cca 30-35min.
Katy9
(upraveno)
10. 5. 2007, 15:18
jen se zeptám, cukr dáváte moučkový či krupici a tu vodu vlažnou nebo studenou???díky moc Katka
nasebatole
(upraveno)
10. 5. 2007, 13:52
Tak mě už se v troubě také peče a když jí vidím jak se krásně zvedá,hned bych se do ní pustila.Konečně se můžu pochlubit mámě,že já umím bublaninu a ona ne
jahean
(upraveno)
4. 8. 2006, 19:36
Taky přidávám pochvalu téhle bublanině, udělala jsem meruňkovou, je jednoduchá a opravdu výborná.
bohdana
(upraveno)
4. 8. 2006, 7:29
Dobrý den, tak jsem bublaninu včera večer taky spáchala a už si na ní pochutnávají i kolegyňky z práce. Opravdu super a JAKO DECH! Receptů na bublaniny mám několik,ale jinou už dělat nebudu, jen tu Vaši, je nejlepší. Bohdana
pet
(upraveno)
6. 9. 2006, 12:07
@bohdana
jaké ovoce dáváte jako nejlepší? Může být rybíz nebo mražené jahody? Obalujete je ještě např, v cukru aby se to nepropadlo?
luciasanta
(upraveno)
4. 8. 2006, 12:22
@bohdana
Bohdanko, díky za pochvalu - taky jsem dělávala spoustu bublanin, ale po objevení tohoto receptu už jsem jí zůstala věrná - já mám z dětství zafixováno, že bublanina má být JAKO DECH Lucka
GORBY
(upraveno)
3. 8. 2006, 9:04
DOBRÝ DEN, BUBLANINU JSEM DĚLALA PŘED 3 DYN A VČERA V NOCI JSEM JÍ PRO VELKÝ ÚSPĚCH PEKLA ZNOVA. MANŽEL POSNÍDAL PŮLKU PLECHU A MOC SI BUBLANINU POCHVALUJE. JE OPRAVDU KRÁSNĚ NADÝCHANÁ A MOC DOBRÁ! RADKA