(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vesnický chléb
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 25 dkg žitné chlebové mouky, 1 kostka droždí, 2 kávové lžičky soli, 1,5 kávové lžičky kmínu,2 pol.lžíce octa, vody tolik,aby vzniklo tužší těsto (300 ml )cukr do kvásku
Postup přípravy
Z mouky,vody a trocha cukru připravit kvásek,když vykyne ,tak zadělat tužší těsto,které necháme vykynout (já ho jednou srazím),když znovu vykyne ,vytvaruju buď veku nebo bochník,znova nechám vykynout a dám péct na pečícím papíru asi na 160-170°C tak 3/4 hodiny,každý podle své trouby.
Během pečení potírám vodou a zkouším špejlí.
Recept jsem si kdysi vystřihla z novin,nedávno našla a vyzkoušela.
Během pečení potírám vodou a zkouším špejlí.
Recept jsem si kdysi vystřihla z novin,nedávno našla a vyzkoušela.
Před vložením do trouby
upečený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pleja
(upraveno)
14. 1. 2012, 17:29
Dobrý den Hanko, před chvíli jsme nakrojili váš chleba a již je téměř sežrán (jinak se to nedá ani formulovat ) Je moooc dobrý.
Handulka0
(upraveno)
14. 1. 2012, 21:08
@pleja
Díky já chleba miluju,ale teď jen zeleninku
pavka125
(upraveno)
4. 11. 2011, 10:15
No ta vypadá krásně!!! Zítra vyzkouším