(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečený hovězí vysoký roštěnec
Potřebné ingredience
•2 kg hovězího vysokého roštěnce (entrecote) •3 stroužky česneku •rozmarýn •tymián •červené víno •2 lžíce nakrájené šalotky •máslo •sůl •pepř
Postup přípravy
Maso svážeme provázkem do úhledného tvaru, osolíme a opepříme, opečeme na pánvi ze všech stran společně s bylinkami a česnekem a vložíme do pekáče. Do výpeku přidáme víno, provaříme a přelijeme jím maso. Pečeme v troubě při teplotě 110°C cca 40 až 50 minut. Po upečení maso necháme na teplém místě 15 minut odpočinout, teprve potom je nakrájíme. Mezitím si můžeme připravit šťávu: Výpek z masa přelijeme do kastrůlku. Přidáme červené víno a případně 2 lžíce na drobno nakrájené šalotky a svaříme na polovinu. Na závěr vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité šťávou. Jako přílohu můžeme doplnit gratinované brambory a špenát.
Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité šťávou. Jako přílohu můžeme doplnit gratinované brambory a špenát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé