(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Hlíva ústřičná - dušená dobrota
Potřebné ingredience
Slunečnicový olej, 1 větší cibule, vanička hlívy ústřičné, 3 stroužky česneku, mletý kmín, bílý mletý pepř, sůl, mořská řasa (nemusí být), cironová šťáva (suché kvalitní bílé víno nebo dobrý vinný ocet), špetka curry nebo kurkumy, ústřičná omáčka, hladkolistá petrřelka.
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji orestujeme do žluta drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli dusíme, přidáme rozdrcený česnek, dusíme, pepř, kmín, dusíme, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme řasu a dusíme houby doměka. Neměla by tam být už žádná voda, jen sosík, přidáme citronovou šťávu - zamícháme, potom curry nebo kurkumu - zamícháme. Nakonec posypeme čerstvou sekanou petrželkou. Podáváme nejlépe s čerstvým křupavým chlebem nebo rýžovýma nudlema.
Tento recept vychází z tradiční čísnké medicíny - vaření dle zásad pěti prvků. Prvek země, kovu, vody, dřeva a ohně. Dobrou chuť
Tento recept vychází z tradiční čísnké medicíny - vaření dle zásad pěti prvků. Prvek země, kovu, vody, dřeva a ohně. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé