(recept
si oblíbilo 121 návštěvníků)
Losos na smetane - vyborna rychlovka
Potřebné ingredience
losos - nejlepe cerstve filety (ale samozrejme muze byt i mrazeny), smetana, limeta, bile vino (nemusi byt), sul, bily pepr, testoviny (tagliatelle nebo jine "nudle":) )
Postup přípravy
Tento recept jsem vyzkousela cca 5let nazpatek (objevila jsem ho snad v Apetitu - ?) a od te doby se stal nasi stalici. Krom toho, ze se jedna o vyborne jidlo, tak priprava je velmi jednoducha a rychla - co vic si prat...:)
POSTUP PRIPRAVY:
...lososa si nakrajime na mensi kousky, osusime, osolime, opeprime (spis min nez vic)
...dame si varit vodu na testoviny...
...lososa dame na rozehratou panev (klidne nasucho nebo minimum oleje - losos je dost tucna ryba a pusti) a na kazde strane opeceme cca 2-3minuty (pokud budete mit vysoke filety, tak to muze trvat trosku dyl, nez se cele maso "zatahne")...
...opeceneho lososa si dame do misky a prikryjeme...
...dame varit testoviny...
...do vypeku prilijeme trosku bileho vina, vymackame asi pulku limetky, chvilinku povarime a pridame smetanu a nechame zavrit - dosolime, je-li potreba
Tot vse - jednoducha chutna rychlovka...:)
DOBROU CHUT...!!!:)
POSTUP PRIPRAVY:
...lososa si nakrajime na mensi kousky, osusime, osolime, opeprime (spis min nez vic)
...dame si varit vodu na testoviny...
...lososa dame na rozehratou panev (klidne nasucho nebo minimum oleje - losos je dost tucna ryba a pusti) a na kazde strane opeceme cca 2-3minuty (pokud budete mit vysoke filety, tak to muze trvat trosku dyl, nez se cele maso "zatahne")...
...opeceneho lososa si dame do misky a prikryjeme...
...dame varit testoviny...
...do vypeku prilijeme trosku bileho vina, vymackame asi pulku limetky, chvilinku povarime a pridame smetanu a nechame zavrit - dosolime, je-li potreba
Tot vse - jednoducha chutna rychlovka...:)
DOBROU CHUT...!!!:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvetaB
(upraveno)
18. 2. 2017, 11:29
gremlinska
(upraveno)
5. 1. 2012, 18:49
myslela jsem si že to je opravdu jedndouché a rychle, ale smetana se mi zdrcla, tak me to uplne celé odradilo
anilvap2
(upraveno)
18. 11. 2013, 12:34
@gremlinska
Když požívám smetanu do omáček, nejdříve omáčku stáhnu z ohně, aby se nevařila. Pak trochu omáčky přidám do smetany, aby se smetana ohřála a následně vyleju smetanu do omáčky. Nikdy se mi nic nezdrclo. A ještě bych tu limetku dala až nakonec. Alespoň tak je to s octem. Nevím, jak s citrusy.
L_B
(upraveno)
5. 1. 2012, 19:35
@gremlinska
Lenko, Blanko, tak to se holky, divim - mne se to nezdrclo snad nikdy...
Sindy 4lístek
(upraveno)
26. 12. 2011, 14:11
Dobrý den, děkuji za receptík, zní úžasně. Právě ho zkouším, ale zdrcla se mi ve výpeku smetana:o) byl to fofr, během chviličky
krfr
(upraveno)
23. 10. 2011, 20:17
Rychlá lahůdka. Děkuji za inspiraci. Přidala jsem ještě hnědé žampiony. Budu dělat častěji.
Pami
(upraveno)
19. 10. 2011, 9:43
Vyzkouším
Sophie70
(upraveno)
19. 10. 2011, 9:02
takto to robím a je to rýchle a výborné
OskarkaPaja
(upraveno)
18. 11. 2013, 11:41
@Sophie70
mužu se zeptat, jakto děláte, že se vám smetana nezdrcne??? Mě se taky zdrcla,jinak moc dobrá mňamka
anilvap2
(upraveno)
18. 11. 2013, 12:36
@OskarkaPaja
Odpověděla jsem už paní nad Vámi, nejdříve do smetany přidat trochu omáčky, aby se smetana ohřála. A teprve potom to celé naliju do omáčky.