Pařížské rohlíčky
Potřebné ingredience
25dkg práškového cukru,25dkg mletých vlašských ořechů,10dkg polohrubé mouky,2 celá vejce. Krém: 6 celých vajec,25dkg práškového cukru,6dkg kakaa-uvařit ve vodní lázni/hustá pěna/ Do vychladlého vmícháme po částech 40 dkg másla/obojí musí mít stejnou pokojovou teplotu/
Postup přípravy
Pečeme na 170stupňů v předehřáté troubě a z dávky je kolem 80-100ks,podle velikosti.Já včera pekla a mám 99kousků.
Před upečením.
Po upeční.Opravdu ještě nabudou.
Tady je vyfocená uvařená směs cukru,vajec a kakaa.Šleháme ve vodní lázni asi 15 minut,je to pak hustá hmota jako hustý puding./Pro vysvětlení mamčám,co se ptají/
A kdo nikdy nedělal tyto krémy,pak hmota musí vychladnout a mít stejnou teplotu jako máslo,které si rozšlehám v druhé míse.Jinak by se mohlo srazit.Pak do másla přidávám po lžících hnědou hmotu a zašlehávám postupně celý obsah z kastrůlku.Doufám,že jsem napsala a všichni pochopí a všem se povede!Držím pěstičky,opravdu stojí za to!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé