Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 169 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky

5.0
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

25dkg práškového cukru,25dkg mletých vlašských ořechů,10dkg polohrubé mouky,2 celá vejce. Krém: 6 celých vajec,25dkg práškového cukru,6dkg kakaa-uvařit ve vodní lázni/hustá pěna/ Do vychladlého vmícháme po částech 40 dkg másla/obojí musí mít stejnou pokojovou teplotu/

Postup přípravy

Z těsta tvarujeme rohlíčky,jako na vanilkové a trošku zmáčkneme,aby byli placaté-já dělám jen tyčinky,lépe se mi to zdobí krémem.Pečeme na pečícím papíře.Pak zdobíme krémem a máčíme v čokoládě.

Pečeme na 170stupňů v předehřáté troubě a z dávky je kolem 80-100ks,podle velikosti.Já včera pekla a mám 99kousků.

Před upečením.

Po upeční.Opravdu ještě nabudou.

Tady je vyfocená uvařená směs cukru,vajec a kakaa.Šleháme ve vodní lázni asi 15 minut,je to pak hustá hmota jako hustý puding./Pro vysvětlení mamčám,co se ptají/
A kdo nikdy nedělal tyto krémy,pak hmota musí vychladnout a mít stejnou teplotu jako máslo,které si rozšlehám v druhé míse.Jinak by se mohlo srazit.Pak do másla přidávám po lžících hnědou hmotu a zašlehávám postupně celý obsah z kastrůlku.Doufám,že jsem napsala a všichni pochopí a všem se povede!Držím pěstičky,opravdu stojí za to!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

michelka69 2. 12. 2017, 17:37
Prosím, musí se nechat naležet, nebo stačí dělat až těsně před svátky? (snehulak)
ssissinka 19. 12. 2013, 12:29
Pařížské rohlíčky se nikdy nedělala, tak letos poprvé zkusila jsem podle vašeho receptu :-) a musí se pochlubit ,-) , povedly se mi hned napoprvé včetně krému z kterého jsem měla strach a jsou SUPER |:o) |:o) , děkuji (stromecek)
majki77 17. 12. 2013, 7:43
Je to výborné (L) dělala jsem jednou,ale podruhé se mě směs srazila v hrnci,nevím co jsem udělala špatně,ale pak už mě to nešlo našlehat, :-@ Máte s tím někdo zkušenosti??Abych to nemusela příště vyhazovat? (wash) Jjinak jsou moc super !!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
petulis 19. 12. 2013, 18:30
@majki77 Mari, když se Vám srazí krém, tak je v teplé lázni chvíli vyšlehejte (skolak)
laskonka333 19. 12. 2012, 15:11
(andel) (andel) (andel) (banky)
nigina 19. 12. 2012, 12:48
Ja sa vždy nadchýnam (child9) (child9) týmito receptami na parížske rohlíčky, chystám sa ich robiť, ale nakoniec vždy stratím odvahu... (child12) (child12) (N) Vy ich máte krásne (clamp) (clamp) (clamp)
dydlísek 19. 12. 2012, 12:34
Pařížské rohlíčky podle Vašeho receptu dělám už 3 rokem a vždy zmizí jako první.Celá rodina je miluje.A krém používám i do dortů apod.Je velice dobrý. Nedělám rohlíčky,ale vykrajuji kytičky.Je to pro mě jednodušší a rychlejší a hlavně,všechny jsou stejné ,-) Takže mockrát děkuji za bezva recept (L)
Hnědovláska 20. 12. 2011, 16:42
Jituško,mám hotovo,ochutnáno a jsou super (Y) Hezké Vánoce (stromecek)
vevercak78 16. 12. 2011, 8:37
(Y) (Y) (Y) (Y)
miszo 3. 12. 2011, 14:13
Prosím, do těsta se nedává tuk? Mám v plánu rohlíčky péct, tak mě to zarazilo. Moc děkuji za odpověď!
Kabule 10. 12. 2011, 11:05
@miszo Míšo,tuk se nedává.Vložila jsem ještě fotky před upečením a po,protože opravdu nabudou. :-oJá když pekla 1.rok,tak jsem měla obr tyčky. ,-)
petulka1978 30. 11. 2011, 17:05
Jituš, jak dlouho se krém musí vařit? A nedáva se do těsta hladká mouka???? Děkuji za odpověď. Petrfa
Kabule 10. 12. 2011, 11:04
@petulka1978 Ne,já mám v receptu polohrubou a peču už asi 5 rokem a u nás všem moc chutnají. (zajic)Krém vařím,až úplně zkoustne je to taková tmavá hustá hmota.
venda kudelova 8. 11. 2011, 11:11
Jituš prosím na kolik stupnu pečete. ^o) děkuji Venda (F) ,-)
Kabule 10. 12. 2011, 11:03
@venda kudelova Vendul,už jsem recept upravila a peču na 170 ,uprostřed trouby. (L)Tak,at se povedou.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie