Koblihy s jablky
Potřebné ingredience
4 vejce, 60 g másla, 150 g cukru, 1/4 lžičky soli, 1 citron, 500 g hladké mouky, droždí 500 g tvarohu, 300 g jablek, tuk na smažení
Postup přípravy
Všechny přísady jsem dala do domácí pekárny, nemám váhu a peču stylem přiměřeně, přiměřeně, ale místo citronu jsem dala asi polévkovou lžíci citronové šťávy, místo másla vepřové sádlo, cukr jsem dávala moučka, jablka nakrájená na kostičky cca 3 větší, samozřejmě oloupaná a zbavená jadřince. Po vykynutí vytvarovat klasické koblihy a smažit na tuku do zlatova. Jsou opravdu moc dobré, zvláště s kynutým těstem já osobně velmi bojuji a druhý den by se dalo s mými výtvory zpravidla dláždit cesty, ale tyto koblihy jsou i druhý, ba dokonce i třetí den krásně vláčné (déle nám nevydržely).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boňule
(upraveno)
3. 2. 2012, 19:30
To vypadá zajímavě, ta jablka se dávají taky do těsta? Pokud ano, nerozmělní se mícháním v pekárně? Díky.
egrtka
(upraveno)
3. 2. 2012, 19:14
Gabčo chtěla bych se zeptat kolik přijde droždí do těsta? děkeji