Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

jak konzervovat připravovaná jídla

0.0
jak konzervovat připravovaná jídla

Potřebné ingredience

Může mě některá maminka poradit,jestli se dají připravovaná domácí jídla pro naše prcky dát do skleniček třeba po přesnídávce a zavařit?A jestli jo,tak prosím JAK.Je to hrůza,kolik stojí jedna sklenička pokrmu pro naše prcky,vzít je do hospody,tak si můžou dát s klidem poloviční porci čehokoliv a za stejné peníze.Proto bych chtěla mít vždy po ruce něco do zásoby,třeba kdyby musel manžel dělat tátu a mámu najednou a přeci jen trošku ušetřit.Děkuji.Alice

Postup přípravy

Děkuji.Alice

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

markous 7. 2. 2008, 14:16
Já když uvařím třeba polevku tak ještě horkou plním do skleniček třeba od přesnídávky otočím vzhůru a nechám vychladnout,Pak uložím do ledničky vydrží sice jen týden,ale když přijdem z venku tak je to rychle ohřáté, žádné rozmražování.
Monadelka 9. 1. 2008, 13:52
Holky smím se zeptat jak dlouho takto zavařená jídla vydrží?? ;-) ;-)děkuji moc
miriam07 9. 1. 2008, 13:29
Zavařuju přesně jako Martina :-) a jde to i s jídlama pro dospělé, jen do větších sklenic, do vtšího hrnce a pak hurá na dovču |:o) jen ty sklinky ponořím celé. Dělám tak omáčky, ale i jen dušenou zeleninu, biftečky (radost)
ondruska 4. 1. 2008, 22:18
já jsem si pro případ nouze vždy zavařovala do šroubovacích sklenic - třeba od majolky,džemů - dala jsem dovnitř obsah-polévky atd., řádně uzavřela a pak v hrnku na plotně(na dno hrnku jsem dala kus látky-hadru),postavila sklenice, zalila vodou -nemusí být ani celé ponořené a pak nechala vařit 15 minut (voda v hrnku musela bublat.). takto jsem to vezla i na dovolenou a v pohodě. Jenom jedna sklenice se mi nechytla a tak se to muselo vyhodit, ale to poznáte okamžite, prostě se vyboulí víčko.
A´ja 4. 1. 2008, 23:54
@ondruska Přesně tak jsem to myslela.jste zlato,že jste se mi ozvala a já to určitě zkusím.Děkuji moc.Alice (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Myšule 3. 1. 2008, 21:49
Mám na to malé plastové krabičky,velikostí odpovídají jedné porci,na víčko můžu napsat,co to je,a šoupu do mrazáku (Y)právě pro případ,že bych byla mimo provoz a oni tu byli sami ;-) ;-) ;-)Přítel ví,kam sáhnout (Y)
A´ja 4. 1. 2008, 23:57
@Myšule Děkuji za zprávičku Vaše zkušenosti se mě hodí a určitě je využiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-)
kocar 3. 1. 2008, 21:41
Dobrý večer, já do nedávna dělala totéž.Uvařené jídlo jsem dávala do skleniček od přesnídávek a nechala vychladnout a pak dala do mrazáku.
A´ja 4. 1. 2008, 23:58
@kocar Děkuji za radu určitě to vyzkouším!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Alice ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) (Y)
bubble 3. 1. 2008, 21:40
Nejlepší to je zmrazit, klidně i ve skleničkách, jen nesmí být úplně plné, aby nepraskly. Zavařování bych se asi trochu bála, zvlášť s masem....
A´ja 5. 1. 2008, 0:00
@bubble Děkuji za zprávičku zkusím to i s tím masem a uvidíme.Udělám hokus pokus a něco snad vyjde.Hezký večer.Alice (clamp) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie