DROBENKOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky * 1 hrnek krystal cukru * 125 g másla * 2 vejce * 3/4 hrnku mléka * 1 vanilkový cukr * 3/4 balíčku přášku do pečiva * ovoce
Postup přípravy
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku, jeden hrnek drobenky odebereme a dáme stranou.
Do zbytku vmícháme vejce, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.
Vlijeme je na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo jen na plech s pečícím papírem), poklademe ovocem (rybíz, borůvky, švestky, třešně, atd.) a posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, tak 20 až 30 minut, až je drobenka dorůžova.
Do zbytku vmícháme vejce, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.
Vlijeme je na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo jen na plech s pečícím papírem), poklademe ovocem (rybíz, borůvky, švestky, třešně, atd.) a posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, tak 20 až 30 minut, až je drobenka dorůžova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Marcelkaa
(upraveno)
17. 4. 2013, 15:54







nahlásit