(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
rychlý hruškový koláč
Potřebné ingredience
koláčové těsto-koupené nebo dle návodu ( 280g hl.mouky, špetka soli, 120g rostlin.tuku, 110g másla, 1 vejce, 2 lžíce studené vody), , 4 hrušky 1- 2 pol. lžíce hladké mouky, cukr-nejlépe hnědý 1 pol. lžíce, skořice, vejce-na pomazání
Postup přípravy
Na koláč můžeme použít buď koupené těsto- koláčové nebo si ho můžeme udělat doma: všechny ingredience smícháme a necháme v ledničce 1/2 hod. ztuhnout, pak do formy vyložené peč. papírem vytvoříme z těsta dlaní placku s okraji a propícháme dno nožem. Hrušky nakrájíme na plátky a promísíme s cukrem, skořicí a hladkou moukou. Pak naaranžujeme na těsto do formy, přečuhující okraje lehce ohneme a pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180, ke konci pečení můžeme na hrušky položit drobečky másla a nechat lehce zapéct pod grilem. Když má koláč hezkou zlatavou barvu-je hotovo:-)).
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé