(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu vína. Dáme do tepla. Na omáčku rozvaříme brusinky ve stejném množství vody, přidáme trochu citr. kůry, rozmixujeme, přidáme smetanu a jíšku, povaříme. Dochutíme worchesterem, citr. šťávou, červ. vínem. Podáváme s opečenými brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
5. 1. 2016, 2:23
Bylinka1
(upraveno)
8. 2. 2009, 13:50
Tak minule jsem vytiskla a dneska dělala-z jelení panenky .Bylo to moc dobré a úplně nejlepší byla ta omáčka,která se mi teda povedla udělat víc fialová než máte na fotce-asi jsem nešetřila vínkem .Vypadalo to na talíři pěkně .
Bylinka1
(upraveno)
15. 1. 2009, 15:51
tohle se mi taky líbí,takže taky tisknu pro inspiraci
Zdenda1
(upraveno)
3. 1. 2008, 11:33
Zrovna mám daňčí v mrazáku a přemýšlím,co s ním,tak asi o víkendu zkusím Váš recept,vypadá to výborně
bubble
(upraveno)
3. 1. 2008, 11:39
@Zdenda1
A taky to výborné je, já tedy zvěřinu moc nemusím, ale tohle je mňam....