KORPUS S ČOKOLÁDOU VELIKOST 22 CM
Potřebné ingredience
6 vajec 6 lžic cukr moučka 10 dkg čokolády nastrouháme do těsta (čokoládu si dáme den předem do mrazáku,lépe se pak strouhá) 6 lžic mouka polohrubá 4 lžíc oleje 1 LŽIČKA prášku do pečiva 4 lžíce ořechů POSTUP PŘÍPRAVY Bílky ušleháme do tuhé pěny,pak přidáváme za stálého šlehání 3 lžíce cukru a po jednom zašleháme žloutky. přišleháme zbývající 3 lžíce cukru a olej za stálého šlehání. Mouku, ořechy a prášek do pečiva smícháme dohromady a vmícháme ručně vařečkou.Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.Dejte si ji do mrazáku aby se vám dobře strouhala.Jemně vmíchat do těsta. Vlijeme do vymazané formy sádlem a vysypané polohrubou moukou.Pečeme 180 °C asi 40-50 minut podle trouby.Vyzkoušíme špejlí do středu dortu.Pokud je suchá, máme upečeno.
Postup přípravy
po jednom zašleháme žloutky. přišleháme zbývající 3 lžíce cukru
a olej za stálého šlehání. Mouku, ořechy a prášek do pečiva smícháme dohromady
a vmícháme ručně vařečkou.Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.Dejte si ji do mrazáku aby se vám dobře strouhala.Jemně vmíchat do těsta.
Vlijeme do vymazané formy sádlem a vysypané polohrubou moukou.Pečeme 180 °C
asi 40-50 minut podle trouby.Vyzkoušíme špejlí do středu dortu.Pokud je suchá, máme upečeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé