(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šušená cibulka
Potřebné ingredience
Suroviny:
5.kg oloupané cibule a 1/2 litrů oleje
Postup přípravy
Nakrájet cibuli ne na drobno, v hrncích rozehřát olej a dát restovat cibuli, pozor nesmažit, cibule by měla být zesklovatělá a ne tvrdá.
Potom ji dám co nejvíc okapat od tuku a rozložím na tácky sušičky a dám sušit.
5.kg cibule mě dalo 60 dkg usušené.
Poznámka
Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.
Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)
Potom ji dám co nejvíc okapat od tuku a rozložím na tácky sušičky a dám sušit.
5.kg cibule mě dalo 60 dkg usušené.
Poznámka
Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.
Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)
Očistit cibuli
nakrájet
restovat
sušit
hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
itinka007
(upraveno)
14. 11. 2011, 21:45
takovu cbulku miluju ale bohužel nemám sušičku a taky nevím kde by se dala koupit ..
rohaty.andilek
(upraveno)
12. 11. 2011, 22:40
Mňam, kupujeme v Ikee, ..ale určitě vyzkouším, miluji jí na br.kaši, nebo jenom tak na steak ))
itinka007
(upraveno)
14. 11. 2011, 21:46
@rohaty.andilek
můžu se zeptat tu cibulku kupujete v té švédské prodejně?? kolik stoji a jak velké to je množství?? děkuji
paluš
(upraveno)
25. 10. 2011, 0:58
Bezva nápad!!! Jak skladujete? A jak dlouho vydrží....pokud teda dřív nesníte ??
oplovka
(upraveno)
26. 10. 2011, 21:47
@paluš
Mám ji v nádobě, která těsní . Teprve letos chci vyzkoušet jak dlouho vydrží, jindy jsem rozdala mým známým.
arabelka
(upraveno)
14. 10. 2011, 18:22
Miluju sušenou cibulku. Na čínských nudlích s kuřecím masem...to je mňamka
evicela
(upraveno)
12. 10. 2011, 19:52
jste šikulka. ale k čemu ta námaha? Vždyt cibule je po celý rok , a není nad čerstvou.
oplovka
(upraveno)
14. 10. 2011, 22:08
@evicela
by jste se divila , že je to rozdíl. Jo čerstvou také dělám , ale tuhle mám vždy po ruce
bubík4
(upraveno)
12. 10. 2011, 19:41
A k čemu potřebujete tolik sušené cibule??
Vanusak
(upraveno)
10. 10. 2011, 22:02
Květo, já se zeptám možná hloupě, ale sušíte proč? Jak se to pak dál využívá? Nikdy jsem to neviděla, neslyšela, takhle usušit cibuli.
oplovka
(upraveno)
14. 10. 2011, 22:04
@Vanusak
Je to dobrota.Mám ji do polévek, bramborové kaše a také nám chutná, chléb s máslem a na to tuhle cibuli. Krásně voní. Donesla jsem kolegyni do práce aby doma vyzkoušela, třeba do brambor a ona ji ještě v práci snědla
Vanusak
(upraveno)
15. 10. 2011, 13:44
@oplovka
A do polévek, na bramborovou kaši apod. ji sypete až nakonec nebo nahoru, anebo polívku vaříte už rovnou touto cibulkou? Jestli to chápu, tak je to spíš taková posypka.
oplovka
(upraveno)
15. 10. 2011, 16:06
@Vanusak
Do kaše ji zamíchám, když je teplá. A do polévky vsypu když už je hotová.. Namazaný chléb sádlem a posypaný tou cibuli je výborné , ale dávám si to jen občas je to tučné