Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Myslivecký srnčí hřbet (bez mouky)

0.0
Myslivecký srnčí hřbet (bez mouky)

Potřebné ingredience

14 dkg másla,14 dkg cukru, 5 žloutků,sníh z bílků, 14 dkg ořechů, 7 dkg strouhanky, 2 lžíce kakaa, 0,5 dcl rumu, špetka koření : 2 zrnka nového koření, hřebíčku, badyán,skořice mletá, čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva

Postup přípravy

Připrav si ingredience a zapni troubu na 180°C

Ingredience :14 dkg másla, 14 dkg cukru, 5 žloutků, sníh z bílků, 14 dkg ořechů, 7 dkg strouhanky, 2 lžíce kakaa, 0,5 dcl rumu, špetka koření z : 2 zrnka nového koření, hřebíčku, badyán,skořice mletá , na polevu : čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva.............Zapni si troubu na 180°C

1. vyšlehej si tuhý sníh z bílků

2. nahrubo umel (nebo rozmixuj ) oříšky (odlož si trošku na konečné zdobení)

2b. Oříšky smíchej se strouhankou, rumem kakaem a špetkou koření

3. máslo + žloutky + žloutky vyšlehej

.

4. Vše smíchej (vyšlehaná vajíčka, oříšky a sníh)

5a ) Vymazej formu srnčího hřbetu máslem a vysypej strouhankou

5b. Nalij do formy těsto a dej péct do vyhřáté trouby na 180°C 45 minut (píchni pak špejli, jestli těsto nelepí a je správně upečené)
( v horkovzdušné peč zpočátku na 160, pak přidej na 180°C)

6. Upečenou buchtu po chvilce vyklop z formy

....vyklop

7. Dej polevu
Čokoláda na vaření : NA Ještě horký srnčí Ihbet ihned polož kus čokolády a pomalu projížděj topící se čokoládou a vytvoř tak povlak po celé ploše
Poleva - pomazej celý hřbet


A posypej oříšky

,

Dobrou chuť

Zdroj : Recept mám od Pavlíny P.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 9. 10. 2011, 13:17
:-)tyto hřbety mi moc chutnají (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie