(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
BEZLEPKOVÝ LENČIN ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
1 vejce, 1 šlehačka, 1 prášek do pečiva, 200 - 250 g jizerky ( ještě budeme přidávat) kapku octa. Jablka, skořici, vanilkový cukr, bezlepkovou strouhanku, cukr
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku (200g) a prášek do pečiva. Zalijeme šlehačkou a kapneme ocet. Nakonec přidáme vajíčko. Uděláme těsto do kterého podle potřeby přidáváme ještě mouku až vznikne hladké a vláčné těsto. Moc dobře se s ním pracuje, já jsem dělala 4 menší štůdly na šířku plechu. 2 jsem dělala klasicky a 2 motané (foto). Na pomoučeném vále jsem rozválela placku - na placku do středu nasypeme strouhanku, cukr, jablka, strouhanku, vanilkový cukr, skořici. Zabalíme. Na motané rozvalíme placku a přes celou ve stejném pořadí nasypeme náplň. Kraje ohneme dovnitř a potom srolujeme. Přendáme na plech a přimáčkneme do tvaru klasického štrůdlu. Pečeme na pečícím papíru na 180°C do zlatova. Můžete použít různé náplně, podle vaší chuti a fantazie.
Dlouho jsem nemohla najít dobré těsto na bezlepkový štrůdl až jsem poskládala různé recepty a vymyslela tento. Snad vám bude chutnat stejně jako nám. DOBROU CHUŤ!!!
**BUDU RÁDA, KDYŽ NAPÍŠETE, JAK VÁM CHUTNALO**
Dlouho jsem nemohla najít dobré těsto na bezlepkový štrůdl až jsem poskládala různé recepty a vymyslela tento. Snad vám bude chutnat stejně jako nám. DOBROU CHUŤ!!!
**BUDU RÁDA, KDYŽ NAPÍŠETE, JAK VÁM CHUTNALO**
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Monca889
(upraveno)
31. 7. 2022, 8:59
Dokonalý! lepší štrůdl jsem snad nejedla
jacuk
(upraveno)
8. 10. 2014, 11:25
Právě jsem dopekla a je fakt super. Díky za receptík
monasni
(upraveno)
5. 10. 2014, 10:41
Štrůdl je vážně vynikající , moc děkuju za receptík . Všem doporučuji Monika
hybl
(upraveno)
18. 1. 2014, 20:16
Je vážně super, děkuju. Katka
leliška
(upraveno)
20. 1. 2014, 10:18
@hybl
Katko, děkuji. Mám velkou radost, že chutná
vařečka
(upraveno)
29. 12. 2013, 21:59
Můžu se zeptat - dá se to udělat i na slano? Např. takový ty zamotaný koláčky se šunkou a sýrem?
leliška
(upraveno)
30. 12. 2013, 10:36
@vařečka
Danušku, asi neporadím, nemám vyzkoušeno ale není to špatný nápad, zkusím to. Lenka
vpx
(upraveno)
13. 11. 2013, 14:06
Konečně jsem našla výborný recept na štrůdl. Děkuji
leliška
(upraveno)
13. 11. 2013, 14:13
@vpx
To mám opravdu radost, taky mi chvilku trvalo než jsem ho dovedla k dokonalosti, ale stálo to za to
Neugebauerova
(upraveno)
5. 9. 2013, 0:26
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept. S těstem se velmi dobře pracovalo, bylo opravdu krásně hladké. Štrůdl vypadá a chutná výborně. Děkuji za rozšíření naší bezlepkové domácí kuchařky.
leliška
(upraveno)
8. 9. 2013, 21:37
@Neugebauerova
Jsem moc ráda, že vám chutnalo
pipinka85
(upraveno)
8. 5. 2012, 10:48
me to popraskalo a to jsem to delala opravdu podle receptu tak nevim co je spatne
leliška
(upraveno)
8. 5. 2012, 21:35
@pipinka85
Peti, to je mi líto, vůbec nevím čím by to mohlo být. zatím jsem ale nepekla z nové Jizerky. Hodně kuchařinek na ní nadává.
mitulant
(upraveno)
28. 3. 2012, 13:18
Dnes jsem upekla váš štrůdl, místo jablek, které syn nejí jsem dala mák.. Je opravdu výborný . Děkuji vám
leliška
(upraveno)
28. 3. 2012, 22:23
@mitulant
Děkuji
Lenycinka
(upraveno)
15. 2. 2012, 12:18
Super.Moc děkuji za novej recept.
leliška
(upraveno)
21. 2. 2012, 16:35
@Lenycinka
děkuji za pochvalu, opravdu potěší.