Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Indická polévka z červené čočky

0.0
Indická polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

1 cibule, 2 lžíce olivového oleje kari koření, ideálně madras curry, 1 tyčka skořice, 5 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 1 litr vody, bio zeleninový vývar v prášku (ideální je vlastní kuřecí/slepičí, není-li, je bio zeleninový bez MSG nejlepší volbou), 3 brambory, 400 ml plechovka krájených rajčat, hrst až dvě červené nebo žluté loupané čočky, 1 plechovka 400ml kokosového mléka, případně sůl, zelený koriandr

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme dvě kávové lžičky madras curry a necháme chvilku zpěnit, přidáme zbytek koření a necháme na oleji rozvonět.
Zalijeme vodou, přidáme bio zeleninový vývar v prášku/kuřecí/slepičí vývar, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, plechovku rajčat. Vaříme cca 10 minut. Pak přidáme čočku a vaříme do jejího změknutí (cca 10 minut). Přidáme kokosové mléko z plechovky a necháme prohřát.
Na talíři dozdobíme zeleným koriandrem.
Polévka je náramně vhodná jako večeře, skvěle zasytí, zahřeje a hlavně je za půl hodiny hotová.
P.S. Když přidáte třeba květák a dáte méně vody, máte skvělé vegetariánské kari. K tomu se hodí jako příloha třeba rýže basmati, nebo chlebové placky naan.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie