Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Moje vianočné menu 2007

0.0
Moje vianočné menu 2007

Potřebné ingredience

Jednotlivé recepty nahodím na slovenský mmb hneď, akonáhle bude mať deň minimálne 30 hodín :-)) Ak by ste hľadali nejaký recept, nájdete ma pod ID 633 na slovenskom mmb. Dievčence, dúfam ma pochopíte, že nie je v mojich silách nahodiť všetky recepty na oba portály.

Postup přípravy

Ahojte dievčence! Dovoľte mi, aby som sa pochválila svojim vianočným "meničkom", na ktoré som sa tešila už od augusta :-) a konečne som si prišla na svoje... na zvýšenom adrenalíne som priam závislá - tak si sama sebe veľmi rada dokazujem, či stihnem všetko, čo si naplánujem :-). Recepty nahodím, keď ma chytí múza, sľubujem, že do budúcich VIanoch to určite stihnem... je to už iba nejakých 355 dní :-), čiže to bude čo nevidieť :-) Ak by ste niektorý recept súrne potrebovali predtým, ako ho stihnem nahodiť na mmb, napíšte mi a buďte prosím Vás troška zhovievavé, určite odpíšem.
Tradičnému vianočnému menu sa úplne vyhýbam - snáď len manžel by neprežil, keby sme nemali vysmážaného kapra a zemiakový šalát s majonézou. Rada skúšam nové a nové recepty a rovnaké jedlá ma zúfalo nebavia variť, ja radšej v tom prípade nevarím :-) Takže skúšam zahraničné recepty, trocha ich upravím na náš spôsob a každé Vianoce mávame iné menu. Manžel si musel zvyknúť, inak by varil on :-)), takže nemal na výber.

1. Vianočná tabula.

2.

3. Vianočné prestieranie.

4. Vianočné prestieranie.

5. Ja s dievčatami pri Vianočnom stole. Mladšia Mariannka by zbodla všetko, čo videla a staršia Laura zjedla až štvrťku jednej oplátky.

6. Vianoce začali vianočnými raňajkami.

7. Vianočné kanapkové hviezdičky.

8. Kanapky v podobe vianočných stromčekov - toustový chlieb, stromček som urobila z rybacej nátierky, obalila v mletom kôpre a ozdobila olivami nakrájanými na kolieska.

9. Tradičné oplátky s medom, mandľami a orechami.

10. Vianočná krémová rybacia polievka s plávajúcou rybou :-))

11. Tradičný zemiakový majonézový šalát k vysmážanému kapru.

12. Lososovo-mrkvový šalát k vysmážanej rybe.

13. Krabí vianočný šalát z ryže. Tento šalát som robila už minulé Vianoce, takže recept nájdete v mojich receptoch na slovenskom mmb - lenže neviem kde :-)

14. Kurací šalát v broskyniach.

15. Dusená ryba v smotanovej omáčke s hríbami.

16. Losos v ricottovej omáčke s červenou cibuľou.

16. Losos marinovaný v provensálskej marináde s cesnakom - príloha k šalátom.

17. Vysmážaná ryba plnená syrom a brokolicou - príloha k šalátom.

18. Dusená ryba preliata syrovou omáčkou.

19. Zapečený camembert so šunkou a pórom v brusnicovej omáčke.

20. A čerešničkou na torte boli dezerty: toto je ananásová sopka s punčovým likérom a zmrzlinou.

21. Kiwi želé so šľahačkou a čokoládou.

22. Ananásová lodička plnená čerstvým ovocím, punčovým likérom, mandľami, orechami a šľahačkou.

23. No a tu som odložila fertuchu (rozumej zásteru) :-)) a spapkala som výbornú rybaciu krémovú polievku, ktorej som navarila hádam za kotol - musela som ju všetku zmraziť :-)

25. Moje dve ružičky pri Vianočnom stole. Samozrejme, mladšia dcérka má 6 mesiacov, takže tej som varila zvlášť tekvičku s mrkvičkou a staršia papkala iba rybu so zemiakmi.... v takom úplne zanedbateľnom množstve :-(

26. Milé dievčence, ak mi dovolíte, ešte sa pochválim koláčikmi, ktoré som napiekla a porozdávala. Aby ste si nemysleli, že to všetko zjeme :-)) Všetky recepty aj na koláčiky uverejním na slovenskom mmb, určite ich tam všetky po čase nájdete. Takže toto sú Arašidové placky s čokoládou.

27. Arašidovo-kokosové kolieska.

28. Kososové bonbóny Coco.

29. Čokoládové placičky.

30. Čokoládové kolieska.

31. Datlové pusinky.

32. Ľadové bonbóny

33. Florentínky.

34. Gaštanové rohlíčky.

35. Husárske gombičky s džemom.

36. Husárske gombičky s nutellou.

37. Jogurtové koláčiky.

38. Koňakové kvetinky.

39. LIeskovcové vežičky.

40: Marokánky.

41. Medovníkové gombíky so stužkami :-)

42. Nugátové piškótky.

43. Orechové medovníčky.

44. Orechové sucháriky.

45. Ovsenné rohlíčky.

46. Výborné ovsenné cookies.

47. A niektoré koláčiky pečiem iba na ozdobu. Toto je obyčajné linecké cesto, koláčiky som vyšperkovala a poukladala na misy s koláčikmi.

48. A toto sú ozdobené medovníky čokoládou a koláčikovými šperkami :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Suška 16. 11. 2008, 11:35
Marcelko, kolik Vás bylo na tu hostinu? To je fakt šílenééééé !!!!!!!!! Ale opravdu nádherné. Pavla (hello)
Marsel 16. 11. 2008, 11:02
To všechno sníte *-) :-o krásně jste si na tom dala záležet (clamp) ale přijde mi toho jídla až moc :^) Prostření stolu opravdu neuvěřitelné |:o) já bych to tak nesvedla ;-) Na můj vkus trochu přeplácané, ale samozřejmě každý má jiný vkus :-$
7.8 16. 11. 2008, 11:16
@Marsel Marcel,přesně tohle jsem si říkala i já. *-) *-)A pokud toto zvládla jedna mamča se dvěma dětma tak to je kouzelnice.
helulka 24. 10. 2008, 20:52
No skoro jako u nás doma (smich) (smich) (smich)
IVA 75 25. 5. 2008, 21:34
[A] (clamp) (Y)Mužete mi poslat recept na tradiční oplatky s medem?Když je vidím,vzpomenu si na mou lásku z mládí,přítel mi je upekl a pak utekl... (plavec)
temi 9. 1. 2008, 9:40
Marcelko-úžasný.Už jsem se těšila co opět vytvoříte prostě (Y) (Y) (Y).Závidím vám trpělivost. (F) (F) (F) (F) (F) (F).Můžu se zeptat čím jste,když nejste na mateřské? :-$Děkuji.Lenka
Aja10 9. 1. 2008, 7:26
Ježišmarjá, jak to všechno stíháte :-o? Já na Štědrý den sotva stihnu udělat bramborový salát a nasmažit kapra a řízečky, a to mi ještě musí pomáhat manžel. Některé vaše dobrůtky vypadají na talíři opravdu moc pěkně a lákavě (L).
maruška 8. 1. 2008, 22:07
Marcelko, nádhera (clamp) (clamp) ráda k Vám nahlížím, vše máte tak krásně dokonalé. (F)
pitejko 8. 1. 2008, 21:42
Marcelko nádhera,jen tiše závidím,já letos pekla z nedostatku času až týden před vánocemi,ale všichni to ocenili.Vám přeji spokojený celý rok a mnoho dalších tvůrčích úspěchů Jrmila (clamp) ^o)
2xalex 8. 1. 2008, 12:01
:-o :-o :-o
cicmoši 4. 1. 2008, 13:03
(Y) Marcelka no krááása, vy snad musíte frčat na amfetamínoch, alebo mať doma neakú otrokyňu......... ;-) ;-) :-p |:o)fakt nechápem jak toto stíhate a pritom tak kráásne vypadáte, človeku sa to, až nechce veriť........... (pirko) Ale teraz vážne klobúk dolu......... (Y) (clamp) (clamp) je to krása plná inšpirácie, pre všetkých.... (*) (flower) (flower) Len ta vaša minuloročná vianočná tabula sa mi páčila viac, táto sa mi zdá taká tmvá..... :-$ každopádne ja som rada, že sa doplazím vobec večer k stolu a mám tam dost tanierov a priíborov........... ;-) ;-) ;-) Takže len tak dalej, pokračujte, myslím, že sa k vám chodí kochat a pre inšpiráciu snád celý mimáč.......... (Y) (Y) (H) |:o) |:o) |:o) (F)
pimpulka 4. 1. 2008, 12:29
Paní Marcelko musím se připojit k názoru paní Blanky _ bubalka. Opravdu musíte být kouzelnice (witch) [A] Je pro mě neuvěřitelné, že tohle vše zvládáte a přitom vypadáte jakobyste právě vyšla ze salónu, nezbývá mi než závidět 8o| Já teda také často vymýšlím a tvořím v kuchyni, ale současně k tomu potřebuji odezvu od ostatních, že to nedělám zbytečně a hlavně musí někdo zabavit mého roštáka. Vy tohle vše určitě máte, jinak bych nevěděla, kde berete tolik chuti. *-) Ze slovenského MMB jsem vyzkoušela již několik vašich receptíku a vše moc chutné (jidlo) Přeji krásný nový rok a těším se na další inspirace (flower)
ama 3. 1. 2008, 17:35
(clamp) (clamp)
Bubalka 3. 1. 2008, 16:29
ONO TO VYPADÁ, ŽE MÁTE JISTĚ NĚJAKOU POMOCNICI DO DOMÁCNOSTI, MYSLÍM, ŽE JE NEMOŽNÉ STIHNOUT VŠE -- DŮM A NE JISTĚ LEDAJAKÝ, DĚTI, MANŽEL, VAŘENÍ A K TOMU JEŠTĚ OSOBNÍ ÚPRAVU-LEDA, ŽE UMÍTE KOUZLIT A NATAHUJETE DEN TAK NA 50 HODIN, TO BYCH POCHOPILA (F) (F) (F) TAKÉ BY SE MI TO HODILO*** TAKÉ MĚ ZAJÍMÁ, ZDA OPRAVDU SNÍTE TOLIK CHODŮ, MY JSME VELCÍ JEDLÍCI A TOTO JE OPRAVDU VELKÁ DÁVKA :-$JINAK MÁTE VŠE PĚKNĚ UPRAVENÉ, NACHYSTANÉ, NAZDOBENÉ, KDYŽ JE TO TROŠKU PŘEPLÁCANÉ, MYSLÍM, ŽE VÁNOCE JSOU PRÁVĚ O TOM, ŽE ??? VŠECHNO NEJ DO NOVÉHO ROKU 2008 (D) BLANKA
Jitka z Brna 3. 1. 2008, 15:31
Teda Marcelko, takové baby jako jste vy, fakt obdivuji. To já večer vždycky padnu, letos jsem poprvé stihla upéct pouze 4 druhy cukroví. Hlavně asi máte manžela, který to dokáže ocenit. To já jsem mu loni na vánoce vykrajovala do hovězí polévky s játrovými knedlíčky mrkvové hvězdičky a zvonečky a ten exot se ptal, co to jako je za blbinu, jestli je to jedlé ... ;-), prostě házeti perly sviním ... ;-). Ale jste fakt šikovná a ještě vypadáte jak hvězda.
Jitule64 9. 1. 2008, 0:44
@Jitka z Brna :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Filďa 3. 1. 2008, 17:25
@Jitka z Brna Exot :-D (Y) prý,co to je za blbinu ;-) :-D tak to je dobrý :-D no to fakt nemá cenu se pro něj snažit něco extra dělat,že :-$ ;-) když to ani neocení ;-)
Zrušený účet 3. 1. 2008, 16:31
@Jitka z Brna Máme asi stejný typ muže. Já když přijdu s nějakou novinkou, manžel se zeptá: A tohle je co za šurvajz? ;-)
Jitule64 9. 1. 2008, 0:45
@ :-D :-D :-D :-D :-D :-D
skrdlina 3. 1. 2008, 16:21
@Jitka z Brna :-D :-D :-D :-D :-D ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
PRATELKA 3. 1. 2008, 14:58
Noje to všechno nádherný, krásný, ale vůbec nevím, co bysme s tím vším jako dělali. Sníme kousek salátu, řízku a už se do nás nic nevejde a neumím si představit celý svátky tohle jíst. Máte můj obdiv, ale tomuhle já neholduji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pst) (pst) (pst)
Filďa 3. 1. 2008, 14:23
Máte to hezké,s tím jste si musela vyhrát,to je jak hostina na zámku :-),k vám musí být radost přijít na návštěvu a nechat se pohostit :-) (pl) (D) to by se mi líbilo :-) Ale sama připravovat bych to nechtěla,to by mě nebavilo,já se na Štědrý den donutím jen udělat polévku,bramb.salát a obalit a osmažit kapra a víc radši nic :-$ jsem na takové věci líná ;-)
porfin 3. 1. 2008, 13:17
Tak tomu sa povie klobúk dolu (clamp), si veľmi šikovná a veru s takým menu by sa nemuseli hanbiť ani na kráľovskom stole. Ešte raz klobúk dolu
septulka 2. 1. 2008, 18:11
Tak to je teda opravdu paráda (clamp) (clamp) (Y). (hello).
Zrušený účet 2. 1. 2008, 17:24
Nádhera, já bych se na to ale vybodla , přijde mě rozumější místo vaření se z dětima jít vyřádit ven . Moji chlapečkové nejsou na výzdobu zvědaví a spapají naprosto vše a jde jim spíše o množství !!!! (tudledudle) (tudledudle)
kafra 2. 1. 2008, 15:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) krása,nádhera,docházejí mi slova (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie