(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Knedlíčková polévka

Potřebné ingredience
mrkev, celer, petržel, trochu květáku a porku, maso na vývar, kmín, sůl, pepř, masox, čerstvá petrželka, játra vepřová nebo drůbeží: 40dkg, česnek, majoránka, máslo, vejce, strouhanka podle potřeby, domácí nudle
Postup přípravy
Naše velmi oblíbená.
Nejprve si uděláme vývar. Do papínového hrnce dáme masíčko které jste si zvolili na vývar, nejlepší je hovězí na polívku, přidáme masox, pepř, pokrájenou na kostičky zeleninu, mrkev, petržel, celer, přidáme trochu květáčku a porku a dáme vařit cca na 30 minut, nebo jak kdo vařívá podle masa na měkkost, ale zase aby jste nepřevařili zeleninu.
Mezi tím si uděláme játrovou zavářku do polévky, Do mixéru dáme vajíčko, oříšek másla,a pokrájená játra a rozmixujeme na hladkou hmotu, pak vlijeme do misky, osolíme,opepříme dáme ještě majoránku a přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu.Mi máme rádi játrovou rýži tak těstíčko dělám řidší aby pěkně šlo přes struhadlo do polévky.
Když je polévka uvařená, maso vyjmeme nakrájíme do polévky a přidáme, pak přes struhadlo játrovou rýži a rozmícháme. A na konec přidáme trochu domácích nudlí a popřípadně do chutíme solí a pepřem, a samozřejmě dáme čerstvou petrželku. A povaříme do změknutí zavářky. Přeji vám dobrou chuť. U nás vždycky uspěje:-)
Nejprve si uděláme vývar. Do papínového hrnce dáme masíčko které jste si zvolili na vývar, nejlepší je hovězí na polívku, přidáme masox, pepř, pokrájenou na kostičky zeleninu, mrkev, petržel, celer, přidáme trochu květáčku a porku a dáme vařit cca na 30 minut, nebo jak kdo vařívá podle masa na měkkost, ale zase aby jste nepřevařili zeleninu.
Mezi tím si uděláme játrovou zavářku do polévky, Do mixéru dáme vajíčko, oříšek másla,a pokrájená játra a rozmixujeme na hladkou hmotu, pak vlijeme do misky, osolíme,opepříme dáme ještě majoránku a přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu.Mi máme rádi játrovou rýži tak těstíčko dělám řidší aby pěkně šlo přes struhadlo do polévky.
Když je polévka uvařená, maso vyjmeme nakrájíme do polévky a přidáme, pak přes struhadlo játrovou rýži a rozmícháme. A na konec přidáme trochu domácích nudlí a popřípadně do chutíme solí a pepřem, a samozřejmě dáme čerstvou petrželku. A povaříme do změknutí zavářky. Přeji vám dobrou chuť. U nás vždycky uspěje:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé