(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky
Potřebné ingredience
3/4 kg hovězího masa (kousek i s kostí), 3 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, fazolové lusky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1 bílá paprika, játrové knedlíčky (100g hovězích jater, 1 vejce, 1 stroužek česneku, majoránka, sůl, pepř, strouhanka na zahuštění, 1 lžíce másla), nudle (hrubá mouka, vajíčko, sůl), petrželka
Postup přípravy
Z masa, 2 mrkví, 1 petržele, kousku celeru, papriky a koření uděláme silný vývar (asi 2 a 1/2 hodiny). Vývar scedíme a maso nakrájíme na kousky. Játra rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, rozpuštěné máslo a strouhanku podle potřeby. Tvarujeme knedlíčky. Vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu na kousky, po chvíli knedlíčky a nakonec předem uvařené nudle, maso a petrželku.
ingredience
...
na knedlíčky
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Peťka :)
(upraveno)
7. 10. 2011, 1:29
Není nad poctivej vývar s domácími knedlíčky i nudlemi S paprikou jsem to ale ještě neviděla.
li.za.rd
(upraveno)
7. 10. 2011, 13:57
@Peťka :)
S paprikou mi přijde, že má lepší chuť...