(recept
si oblíbilo 355 návštěvníků)
kynutý knedlík... ...nadýchaný jako obláček
Potřebné ingredience
200ml mléka,1 vejce, 1 bílý jogurt (150 g), lžička soli, lžička cukru, 300 g pol. mouky, 200 g hl mouky, 2 žičky suš. droždí, nebo 1/2 čerstvého
Postup přípravy
program testo, těsto nesmí lepit a kdyby ano, tak podsypat hl. moukou. Z těsta se udělají 2 bochánky, které potřete olejem. To proto, aby se k soubě nepřlepily. Nechají se na utěrce kynout cca 20 min. Po nakynutí je dejte vařit do páry na 25 min. Běhev vaření neotvírat, jinak knedle ,,spadnou" Po uvaření ihned několikrát propíchnout špejlí.
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť
Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť
Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)
3 hodiny vaření... ...hurááááááááááá hotovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zakovar
(upraveno)
16. 10. 2021, 19:54
Vynikající, vařila jsem ve vodě cca 10min z každé strany a nemají chybu. Děkuji Vám za skvělý recept
krikra3
(upraveno)
12. 7. 2020, 12:22
V.Y.N.I.K.A.J.Í.C.Í.!!!! Dělám opakovaně a vždy se povedly a vždy mají maximální úspěch a hned se po nich zapráší!!! Děkuji za recept
tygrova
(upraveno)
9. 4. 2017, 13:12
Dnes jsem také vyzkoušela a za mě
Šarda
(upraveno)
20. 11. 2016, 10:07
vyzkouším
sygnet
(upraveno)
4. 11. 2016, 20:08
Zdravim. mate nekdo zkusenost, postup, bez pekarny?
lenkamb
(upraveno)
5. 11. 2016, 16:00
@sygnet
Pavlo, dělám podle tohoto receptu, bez pekárny a nikdy mě nezklamaly
vecer
(upraveno)
18. 5. 2016, 19:31
Žiju ve Španělsku a tady nemají jinou mouku než hladkou,říkala jsem si,že to risknu a teda vyšly užasně.Super receptík,ukládám .Moc děkuji
lenule11111
(upraveno)
25. 2. 2016, 13:18
No opravdu suprové knedlíky!!! Lepší než z obchodu! Krásně nadýchané jako obláček,fakt! A to já myslela že houskové knedlíky se dělají jen z hrubé mouky. Vůbec jsem nevěřila, že smíchání hladké a polohrubé mouky vzniknou tak suprové knedlíky.
Kamila3300
(upraveno)
19. 4. 2015, 11:44
LUXUUUUS!!!!!!!!!! Děkuji moc za recept! Mi kynuté těsto moc nejde, ale tyhle knedle mjamooozníí!!!
Saxule1
(upraveno)
27. 1. 2015, 17:28
Super recept, asi ho budu muset dělat často I když ze začátku to byl boj, vařila jsem ho na utěrce natažené na hrnci a přichycené gumičkou ale povedl se
Vanusak
(upraveno)
22. 11. 2014, 13:28
Paráda, knedlíky jsou fantastické. Práce s těstem jednoduchá, vařila jsem na páře a super. Díky za recept, dělala jsem jen z polohrubé a vynikající. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4657465
Vanusak
(upraveno)
2. 5. 2015, 13:49
@Vanusak
Dneska jsem dělala znovu a neměla jsem jogurt, tak jsem zaměnila za kysanou smetanu a mouku půl napůl se špaldovou a taky výborné!
Česťa kuba
(upraveno)
2. 5. 2015, 15:08
@Vanusak
Tak to je super, děkuji pokud nemám jogurt, tak se nebojím ničeho a zkouším. Se zakysankou mám také zkušenost i kefír jsem zkoušela a super
Vera N
(upraveno)
22. 6. 2014, 9:53
Vojtula
(upraveno)
9. 2. 2014, 23:26
bakyka
(upraveno)
29. 1. 2014, 20:41
a jak se ty knedlíky vaří v páře? To musím mít nějaký speciální hrnec? A knedlíky se vaří oba dva naráz nebo každý zvlášť?
breptulka
(upraveno)
16. 2. 2014, 8:21
@bakyka
já je vařím v parním hrnci ve vodě je neumím nebo většinou se mi nepovedou a v hrnci pokaždé Jinak tyto knedle úplně super jiné nedělám tedy ani nezkoušela
pajdulinka
(upraveno)
9. 2. 2014, 22:22
@bakyka
já je vařím na pařáčku 2 najednou
simonakl
(upraveno)
29. 1. 2014, 20:30
Dobré knedle, mám dva druhy u kterých zůstanu, děkuji
koira
(upraveno)
2. 9. 2013, 20:04
Asi se zeptám jako absolutní idiot ale mám půjčenou pekárnu od tchýně,která v ní nikdy nic nedělala a návod nemá. takže jsem si nějak navolila program těsto, ale píše mi to že to bude dělat 1,5h...tak po te 1,5 h to mám nechat ještě 20 min kynout?nebo mám těsto vytahnout dřív? jsem z toho trochu zmatená
Hanulka2
(upraveno)
10. 7. 2013, 13:29
vypadají skvěle, příště je určitě vyzkouším
plamenek
(upraveno)
1. 6. 2013, 13:07
Jo,jo cvičení dělá mistra.Každé kynuté těsto je dobré s jogurtem nebo kysaným mlékem. Houskové knedlíky vařím ve vodě, ale ovocné kynuté nad parou, ty totiž nemusím píchat špejlí, tak z nich nevytéká obsah (borůvky, jahody atd.). U kynutého rozhoduje dobře vypracované těsto a doba kynutí.Takže u mě vypracuje robot, po vykynutí udělám bochánky a zase nechám kynout, pak zase knedlík a opět kynout.Naučí se každý, jen musí chtít a nenechat se odradit neúspěchem atd.
jana + 2
(upraveno)
1. 6. 2013, 12:38
Tak musim rict, ze podle tohohle receptu se mit a kynuta mrcha dnes konecne povedla, a to pouze z anglickych a polskych surovin, je uzasnej. Takze dneska bude svickova, ktera byla v planu jenom podle toho jak to zas dopadne.
Obchůdek pro radost
(upraveno)
19. 5. 2013, 12:29
Tedy troufám si o sobě tvrdit, že jsem "dobrá"kuchařka (resp. 20 let zkušeností) , ale ty vaše knedlíky "mana nebeská", v životě jsem snad lepší nejedla a to už ani nemluvím o tom, jak skvěle se dělají. Díky moc za super receptík, už jiné dělat nebudu . Holt člověk se pořád učí . Díky Jitka
P.A.V.L.A
(upraveno)
20. 4. 2013, 9:18
Jsou opravdu jako obláček.