(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Dětská přesnídávka
Potřebné ingredience
840 g jablek (čistá váha) , ta musí být v přesnídávce VZDY! 420 g jakékoliv jiného ovoce (čistá váha) 1 puding 1/2 litru vody
Postup přípravy
Veškeré ovoce oloupeme (pokud je nutné), nakrájíme na drobné kousky (krájím malé, aby to bylo dříve rozvařené) a dáme do hrnce - přidáme vodu (část si necháme na rozmíchání pudingu - přidávám 3/4 toho půllitru :)) a rozvaříme, rozvařené rozmixujeme (mixuji vařící ) přidáme rozpuštěný puding a necháme zavařit (pozor v této chvíli hodně prská!!!) nutno míchat.
Nalijeme do sklenic (já dávám do velkých od okurek , mám dvojčata :)) , zavíčkovat a otočit dnem vzhůru , nechat odležet cca 24 hodin.
Cukr nepřidávám nikam, pokud ale usoudíte přidejte cukr na začátku vaření. Puding dávám vanilkový nebo dle chuti ovoce : banány = banánový
Přesnídávky jsem dělala : jahodové, blumové, broskvové, hruškové nejepší ovšem jsou z nektarinek nebo mix banánů a fíků .-)
Nalijeme do sklenic (já dávám do velkých od okurek , mám dvojčata :)) , zavíčkovat a otočit dnem vzhůru , nechat odležet cca 24 hodin.
Cukr nepřidávám nikam, pokud ale usoudíte přidejte cukr na začátku vaření. Puding dávám vanilkový nebo dle chuti ovoce : banány = banánový
Přesnídávky jsem dělala : jahodové, blumové, broskvové, hruškové nejepší ovšem jsou z nektarinek nebo mix banánů a fíků .-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mysicak
(upraveno)
8. 1. 2012, 16:21
Dobrý den, nechala jste je zamrazit? Že vám vydrželi tak dlouho. Děkuji Terka.
Pajicek73
(upraveno)
15. 1. 2012, 19:21
@mysicak
Dobrý večer, ne ne mražení jsem nezkoušela, ale asi by to taky šlo ) Mrazot jsem dávala pouze, když jsem dělala povařená jablka s hrebíčkem ) a bez problému . Pavlína
Martas J.
(upraveno)
26. 10. 2011, 20:04
Dobrý večer,mám dotaz banány vaříte s jablky hned od začátku nebo se přidávají později a nezčernají? děkuji Lucie
Pajicek73
(upraveno)
29. 11. 2011, 22:37
@Martas J.
Dobrý večer Lucko, omlouvám se, nějak jsem pozapoměla odpovídat , banány přidávám hned na začátku, nezčernají ani při vaření ani později ve sklenici. Přesnídávka je pořád hezky žluťoučká . Hodně zdaru Pavlína
castilla
(upraveno)
13. 10. 2011, 17:47
Vypadá to super, víte jak dlouho vydrží, jednou jsem dělala přesnídávku bez cukru ale i bez pudingu a všechno se mě to zkazilo , Chystám se na ni zas, a neradabych dopadla stejně
Pajicek73
(upraveno)
29. 11. 2011, 22:40
@castilla
Dobrý den Lído , omlouvám se, že odpovídám takto pozdě, ale jaksi jsem vždy zapoměla . Myslím, že nám takhle vydrželi asi 3 měsíce, pak jsme je snědli, mám dvojčata , tak to je rychlost . Tento víkend jsem zrovna vařila z manga a je taktéž Pavlína
Hanule0507
(upraveno)
12. 10. 2011, 20:56
Děkuji za inspiraci, malé přesnídávka moc chutnala. Jen ještě dotaz, jak dlouho přesnídávky takhle vyrobené vydrží? Děkuji a přeji krásný den. Hana
Pajicek73
(upraveno)
29. 11. 2011, 22:35
@Hanule0507
Dobrý den Hanko, omlouvám se, že odpovídám takto pozdě, ale jaksi jsem vždy zapoměla. Myslím, že nám takhle vydrželi asi 3 měsíce, pak jsme je snědli, mám dvojčata, tak to je rychlost ). Jsem ráda, že chutnala )) Pavlína