Lasagne se spoustou dobrot
Potřebné ingredience
1 cibule, 3-4 rajčata, 3-4 lžíce oleje (klidně olivového) 500 g mletého masa, 2 lžíce bylinek (bazalka, petržel, co kdo rád), sůl, pepř, česnek, 500 g listového špenátu (klidně i 450 g mražené balení), 1 kulička mozzarely (125g), 4 vejce, 300 ml smetany (já dávala jen 250 ml Rama Creamfine na vaření – je zdravější), lasagne
Postup přípravy
Špenát umyjeme (pokud je čerstvý), zbylý olej rozehřejeme, prolisujeme do něj 2-3 stroučky česneku a necháme zesklovatět, přidáme špenát a podusíme.
Vejce smícháme se smetanou a trochu této vaječné smetany dáme do vymazané formy a skládáme vrstvy uvařených lasagní, špenátu, mletého masa. Vrchní vrstvu bude tvořit plátek lasagní, mozzarella (v mém případě eidam) a vaječná smetana. Dáme zapéct.
Je možné i bez mozzarely jen s obyčejným nastrouhaným eidamem. Do vaječné smetany je možné přidat i parmazán (75g), ale to pak kaloričtější:o)) a dražší:o))
Udušená masová směs
podušený špenát s česnekem
vaječná smetana - vajíčka a smetana smíchané:o))
Vymazaná forma a dole je trocha vaječné smetany
na dno do smetany vložíme plátky syrových lasagní (pozor, některé se dělají za syrova, některé se předtím vaří-používám ty za syrova např. Panzani) Je pak ale třeba, aby byly vlhké všude, jinak ztvrdnou a nejsou poživatelné:o))
na lasagne dáme masovou směs - její část (nejlépe polovinu či třetinu, podle toho kolik chcete dělat vrstev)
na masovou směs přidáme špenát
překryjeme opět plátky lasagní
postup opakujeme, až je nádoba plná, závěrečná vrstva je z lasagní, zalitá vaječnou smetanou, na závěr dáme mozzarelu či strouhaný sýr
Já dávala strouhaný eidam
upečené lasagne:o))
Dobrou chut:o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé