Buchta z ananasového těsta s krémem

Potřebné ingredience
1 plechovku ananasového kompotu (větší, cca 600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody.
Na krém: 200 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač do šlehačky, 2 pomazánková másla (po 200 g), 1 sáček vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu.
Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo, do kterého se přidává šlehačka, vyšlehaná se ztužovačem. S výběrem pomazánkového másla se nemusíte nijak trápit, sáhněte po prvním, které v supermarketu uvidíte. Důležité je, aby bylo bez příchuti – jinak se vám může stát, že místo sladkokyselé buchty budete mít česnekovo-bylinkovou nebo křenovou…
Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.
Postup přípravy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


