Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Svíčková s brusinkami

0.0
Svíčková s brusinkami

Potřebné ingredience

pro 4 osoby si připravíme
1 kg zadního hovězího
100 g slaniny bez kůže
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibuli
sůl
50 ml oleje
5 kuliček celého pepře
2 lžíce brusinkového kompotu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
špetka tymiánu
1 menší citron
40 g másla
75 g hladké mouky
250 ml smetany
25 ml octa
30 g cukru

Postup přípravy

Maso na pečení odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Pak je ze všech stran potřeme solí.
Všechnu kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a spolu s cibulí nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji orestujeme hovězí pečeni, vyjmeme ji a na vypečeném tuku potom osmahneme dozlatova i pokrájenou zeleninu spolu s cibulí. Vše potom přeložíme do pekáčku (pokud to Váš pekáček vydrží, nemusíte nic přendavat a smažíte rovnou na pekáčku), přidáme pepř, bobkové listy, nové koření, tymián a důkladně omytý, na plátky nakrájený citron. Zastříkáme octem, přikryjeme a dusíme v troubě při 180°C, dokud maso nezměkne.
Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou.Měkké maso vyjmeme.
Zeleninu rozmixujeme se šťávou, zahustíme světlou jíškou připravenou zmásla a hladké mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného míchání asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu a už jen krátce povaříme.
Omáčku potom propasírujeme přes síto, dochutíme cukrem i octem a znovu krátce povaříme.
Hotové maso nakrájíme na širší plátky a podáváme s omáčkou, houskovám knedlíkem a brusinkovým kompotem, příp. ozdobíme plátkem citronu.

Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Haničko sluničko 3. 12. 2009, 18:22
Mňami (Y) Svíčková se povedla na jedničku (Y) (Y) (Y) Hanka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie