(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
ČESNEKOVÝ CHLEBÍČEK - nejenom na Silvestra!
![ČESNEKOVÝ CHLEBÍČEK - nejenom na Silvestra!](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/071231/12/j11657.jpg)
Potřebné ingredience
veka nebo bageta, česnek, máslo (lépe opravdové, ne Ramu) - na jednu veku stačí asi 6dkg, sůl, koření (nejlépe provensálské, ale stačí tymián), alobal nebo pečící papír
Postup přípravy
Utřeme máslo s prolis. česnekem, solí a kořením a mažeme tenkou vrstvou jednotlivé krajíčky veky - vždy jen jednu stranu - klademe krajíčky opět vedle sebe. (Pokud děláme z bagety, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky, ale nedokrojíme, aby se úplně nerozpadla). Zbytkem másla potřeme vršek. Pevně zabalíme do alobalu (došel, takže to dneska zkouším v pečícím papíru). Dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky odležet. Pečeme v troubě nebo pod grilem asi dvacet minut - na nejslabším stupni. Účelem je, aby se nahoře vytvořila křupavá kůrčička, vevnitř by mělo pečivo zůstat krásně vláčné a provoněné bylinkami. Podává se ještě teplé, studené už to není ono. Pokud někomu česnek nevoní, stačí jen koření - u nás je o chlebíček vždycky velký boj.. :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 11. 2013, 17:01
![(novy rok)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/133.gif)
![(novy rok)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/133.gif)
![(novy rok)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/133.gif)
![(novy rok)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/133.gif)
![(novy rok)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/133.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100114/16/b84037-1263483302.jpg)
tumkal
(upraveno)
30. 12. 2010, 11:47
Výborná mňamka
. Jen nesmíte zapomenout osolit, jako já
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(smich)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/88.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(novy rok)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/133.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b36274-1191608832.jpg)
alimama
(upraveno)
31. 12. 2010, 12:20
@tumkal
Stane se..
Zrovna jdu ne něj, snad taky nezapomenu! Veselý Silvestr vinšuju!
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(silvestr)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/131.gif)
LeniVa
(upraveno)
3. 1. 2009, 14:31
Fakt doporučuji!!
Včera jsme si dali s kuřecí směsí a vynikající!!!
Večku jsem měla udělanou a připravenou v mrazáku a pak rovnou dala do trouby. Trvalo to trošičku déle, ale za tu trpělivost to stálo
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b36274-1191608832.jpg)
alimama
(upraveno)
31. 12. 2008, 10:59
Zase po roce oživuju..
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080507/17/b132596-1210173882.jpg)
petunie7
(upraveno)
15. 9. 2008, 12:14
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
teoder36
(upraveno)
15. 9. 2008, 12:05
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
enestejša
(upraveno)
15. 9. 2008, 11:54
Dělávám si ho do zásoby. Z mražáku pak rychle do trouby k rychlé večeři nebo nečekané návštěvě.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090330/17/b23282-1238426594.jpg)
ASliva
(upraveno)
31. 12. 2007, 15:49
.... taky dělám!!! Je to naprosto báječné papáníčko, praktikuji hlavně v létě jako přílohu, když se griluje. Dělám většinou z větších baget a řežu je na silnější šikmé plátky. Každopádně všem doporučuji, uvnitř je pečivo super vláčné a zvenku zas krásně křupavoučké a hlavně móóóc dobroučké. Nenechávám ani odležet, rovnou to šoupnu do trouby nebo ten gril.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b36274-1191608832.jpg)
alimama
(upraveno)
2. 1. 2008, 12:37
@ASliva
To je skvělý nápad! Čistým býložravcům se při grilování kromě cuket nebo brambor nedá nic nabídnout - to mě nikdy nenapadlo, my konzumujeme česnekový chlebíček spíš v zimě za kamny..
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)