(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
ČESNEKOVÝ CHLEBÍČEK - nejenom na Silvestra!
Potřebné ingredience
veka nebo bageta, česnek, máslo (lépe opravdové, ne Ramu) - na jednu veku stačí asi 6dkg, sůl, koření (nejlépe provensálské, ale stačí tymián), alobal nebo pečící papír
Postup přípravy
Utřeme máslo s prolis. česnekem, solí a kořením a mažeme tenkou vrstvou jednotlivé krajíčky veky - vždy jen jednu stranu - klademe krajíčky opět vedle sebe. (Pokud děláme z bagety, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky, ale nedokrojíme, aby se úplně nerozpadla). Zbytkem másla potřeme vršek. Pevně zabalíme do alobalu (došel, takže to dneska zkouším v pečícím papíru). Dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky odležet. Pečeme v troubě nebo pod grilem asi dvacet minut - na nejslabším stupni. Účelem je, aby se nahoře vytvořila křupavá kůrčička, vevnitř by mělo pečivo zůstat krásně vláčné a provoněné bylinkami. Podává se ještě teplé, studené už to není ono. Pokud někomu česnek nevoní, stačí jen koření - u nás je o chlebíček vždycky velký boj.. :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 11. 2013, 17:01
tumkal
(upraveno)
30. 12. 2010, 11:47
Výborná mňamka . Jen nesmíte zapomenout osolit, jako já
alimama
(upraveno)
31. 12. 2010, 12:20
@tumkal
Stane se.. Zrovna jdu ne něj, snad taky nezapomenu! Veselý Silvestr vinšuju!
LeniVa
(upraveno)
3. 1. 2009, 14:31
Fakt doporučuji!! Včera jsme si dali s kuřecí směsí a vynikající!!! Večku jsem měla udělanou a připravenou v mrazáku a pak rovnou dala do trouby. Trvalo to trošičku déle, ale za tu trpělivost to stálo
alimama
(upraveno)
31. 12. 2008, 10:59
Zase po roce oživuju..
petunie7
(upraveno)
15. 9. 2008, 12:14
Lákavééé
teoder36
(upraveno)
15. 9. 2008, 12:05
zní to dobře,zkusíme a uvidíme
enestejša
(upraveno)
15. 9. 2008, 11:54
Dělávám si ho do zásoby. Z mražáku pak rychle do trouby k rychlé večeři nebo nečekané návštěvě.
ASliva
(upraveno)
31. 12. 2007, 15:49
.... taky dělám!!! Je to naprosto báječné papáníčko, praktikuji hlavně v létě jako přílohu, když se griluje. Dělám většinou z větších baget a řežu je na silnější šikmé plátky. Každopádně všem doporučuji, uvnitř je pečivo super vláčné a zvenku zas krásně křupavoučké a hlavně móóóc dobroučké. Nenechávám ani odležet, rovnou to šoupnu do trouby nebo ten gril.
alimama
(upraveno)
2. 1. 2008, 12:37
@ASliva
To je skvělý nápad! Čistým býložravcům se při grilování kromě cuket nebo brambor nedá nic nabídnout - to mě nikdy nenapadlo, my konzumujeme česnekový chlebíček spíš v zimě za kamny..